Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΙ ΨΑΧΝΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ
Πολλές ελλείψεις

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές του ΤΕΙ Ψαχνών Εύβοιας αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν χτες στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας προς τον υπουργό Παιδείας Π. Ευθυμίου.

«Τα προβλήματα των σπουδαστών του ΤΕΙ Ψαχνών Εύβοιας, σε συνδυασμό με τα γενικότερα που πηγάζουν από την πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση και η ΕΕ στο χώρο των ΤΕΙ, οδήγησαν τους σπουδαστές σε κινητοποιήσεις.

Από την έναρξη της σπουδαστικής περιόδου υπήρχε μεγάλη έλλειψη διδακτικού εκπαιδευτικού προσωπικού και μόλις πρόσφατα, μετά από κινητοποιήσεις των σπουδαστών, προσλήφθηκαν κάποιοι έκτακτοι. Να σημειωθεί ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό καθηγητών αποτελεί το μόνιμο διδακτικό προσωπικό σε σχέση με τους έκτακτους και τους ωρομίσθιους, που είναι η συντριπτική πλειοψηφία», επισημαίνεται στην Ερώτηση.

Και συνεχίζεται: «Τα εργαστήρια έχουν ελλιπή και παλιό εξοπλισμό ή δεν υπάρχουν, με αποτέλεσμα να μην επαρκούν για τις ανάγκες των σπουδαστών.

Σοβαρό είναι και το πρόβλημα της στέγασης και μεταφοράς των σπουδαστών. Για τους 8.000 σπουδαστές του ιδρύματος υπάρχουν μόνο 207 δωμάτια, ενώ η τιμή του εισιτηρίου του υπεραστικού ΚΤΕΛ για τη διαδρομή Χαλκίδας - ΤΕΙ, είναι ιδιαίτερα αυξημένη (0,80 ευρώ), επιβαρύνοντας σημαντικά την τσέπη των σπουδαστών».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για τη λύση των παραπάνω προβλημάτων;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ