Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ
Δυνατότερη η φωνή των σπουδαστών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ του Συλλόγου

Από τελευταία κινητοποίηση του συλλόγου στο υπουργείο Εμπορίου
Από τελευταία κινητοποίηση του συλλόγου στο υπουργείο Εμπορίου
Μεγαλύτερη δύναμη έδωσαν οι σπουδαστές των ιδιωτικών σχολών, συμμετέχοντας στις εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών (ΣΥΣΠΙΣ). Στις εκλογές, που ολοκληρώθηκαν την περασμένη Δευτέρα, προσήλθαν 3.200 σπουδαστές (πέρσι ψήφισαν 3.000 σπουδαστές), ενώ οι κάλπες «στήθηκαν» έξω από 50 σχολές περίπου. Στις εκλογές συμμετείχε το «Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο», στο οποίο συμμετείχαν 300 σπουδαστές από 50 σχολές.

Φέτος η ανταπόκριση των σπουδαστών στις εκλογές ήταν μεγαλύτερη, παρά το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί στις σχολές από τους σχολάρχες, γεγονός που μαρτυρά την ανάγκη των σπουδαστών να συσπειρωθούν στο Σύλλογο και να αγωνιστούν για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

«Φέτος η ανταπόκριση των σπουδαστών ήταν μεγαλύτερη. Φάνηκε η ανάγκη από τους σπουδαστές να συσπειρωθούν στο Σύλλογο λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, όπως τα υπέρογκα δίδακτρα στις σχολές, τα βιβλία και οι φωτοτυπίες που καλούνται οι ίδιοι να πληρώσουν, οι κάμερες που πάνε να τοποθετήσουν οι σχολάρχες στις σχολές, αλλά και η τρομοκρατία που επικρατεί», μας είπε ο Κώστας Μαστοράκης, μέλος του ΔΣ του ΣΥΣΠΙΣ. «Αυτή η αύξηση δείχνει ότι ο Σύλλογος αγωνιστικά θα συνεχίσει και το επόμενο διάστημα», τόνισε.

Ηδη, ο ΣΥΣΠΙΣ πήρε νέες πρωτοβουλίες για να συνεχίσει το επόμενο διάστημα. Ετσι, το ερχόμενο Σάββατο 21 Δεκέμβρη, ο Σύλλογος διοργανώνει εκδήλωση με τους σπουδαστές των δραματικών σχολών για να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ