Σάββατο 14 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Λουκέτο στη Δημοτική Επιχείρηση Ιματισμού

Στο δρόμο οι 15 εργαζόμενοι

Στο δρόμο πετά ο Δήμος Θεσσαλονίκης τους 15 εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης Ιματισμού. Στη χτεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η πλειοψηφία της Διοίκησης του Δήμου αποφάσισε να κλείσει την επιχείρηση με το πρόσχημα ότι είναι οικονομικά προβληματική, ενώ την ίδια ώρα δαπανά εκατοντάδες εκατομμύρια για φιέστες και την προβολή του δημάρχου.

Παρά τις αντιδράσεις των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, αλλά και των εργαζομένων και συνδικαλιστών του Δήμου, που κατέκλυσαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος και η παράταξή του αποφάσισαν παραμονές Χριστουγέννων, να στείλουν στη στρατιά των ανέργων άλλους 15 εργαζόμενους, αδιαφορώντας για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Θεσσαλονίκη Αντεπίθεση Τώρα», Αγάπιος Σαχίνης, πρότεινε η επιχείρηση να ενταχτεί στο Δήμο και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοί της. Η διοίκηση αρνήθηκε να συζητήσει αυτή την προοπτική. Περιορίστηκε να δηλώσει ότι θα ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών να του εγκρίνει την πρόσληψη 15 ατόμων και εξέφρασε την ευχή, το αίτημα να γίνει δεκτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ