Σάββατο 14 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ
Αγανάκτηση από τον κυβερνητικό εμπαιγμό

Αγανακτισμένοι από τον εμπαιγμό της κυβέρνησης είναι οι κάτοικοι του σεισμόπληκτου Βαρθολομιού και των γύρω περιοχών καθώς έχουν περάσει έντεκα μέρες από το σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που προκάλεσε σημαντικές ζημιές στην περιοχή και ακόμα δεν έχουν εισπράξει ούτε το περιβόητο έκτακτο βοήθημα των 600 ευρώ που δίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις προκειμένου να καλυφθούν τα πρώτα έξοδα.

Σε μια σύντομη συνομιλία που είχε ο «Ρ» με το δήμαρχο Βαρθολομιού Στέφανο Αδαό, ο τελευταίος ανέφερε πως η περιοχή έντεκα μέρες μετά το σεισμό δεν έχει ακόμα χαρακτηριστεί επίσημα από το κράτος σεισμόπληκτη. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει οποιαδήποτε διαδικασία για την αποκατάσταση των ζημιών και των υπολοίπων ενεργειών που απαιτούνται. Σύμφωνα με τον Στ. Αδαό, ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιάννης Τσακλίδης διαβεβαίωσε πως από την ερχόμενη Δευτέρα το πρόβλημα αυτό θα έχει λυθεί. Παρ' όλα αυτά η οργή των κατοίκων, που έχουν πικρές εμπειρίες και από προηγούμενους σεισμούς, είναι μεγάλη και όπως σημειώνει ο επικεφαλής της ΔΑΚ Βαρθολομιού Θύμιος Μελισσαράτος «το μόνο που έχει κάνει η κυβέρνηση μέχρι στιγμής είναι να προβαίνει σε εξαγγελίες - κοροϊδία όπως έκανε και στον προηγούμενο σεισμό με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην προχωρεί σε λήψη μέτρων για την αντισεισμική θωράκιση της περιοχής αλλά και να αποφεύγει να εκπληρώνει τις ελάχιστες υποχρεώσεις σε μια σεισμόπληκτη περιοχή».

Επίσης, χτες, ολοκληρώθηκαν οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι από τον ΤΑΣ (Τομέας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων) Βαρθολομιού όπου από τους 426 ελέγχους που έγιναν σε σπίτια και οικήματα, 149 κρίθηκαν κατοικήσιμα, 260 προσωρινά μη κατοικήσιμα (κίτρινα) και 17 εντελώς ακατάλληλα (κόκκινα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ