Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Να αναλάβει ο ΟΕΚ τις ζημιές
Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τις σεισμόπληκτες εργατικές κατοικίες

Στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή του Καματερού και σε άλλες περιοχές στην Αττική με τις εργατικές κατοικίες, τις οποίες έπληξε ο σεισμός της 7ης Σεπτέμβρη, αναφέρεται ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης με νέα Επίκαιρη Ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή, προς τον υπουργό Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου.

Οπως υπογραμμίζεται στην Επίκαιρη Ερώτηση, οι εργατικές κατοικίες έχουν υποστεί σοβαρότατες ζημιές τόσο στο φέροντα οργανισμό όσο και στην τοιχοποιία. «Οι ζημιές οφείλονται στην ποιότητα του εδάφους, στο οποίο έχουν ανεγερθεί οι κατοικίες, αλλά και σε σωρεία κακοτεχνιών. Την ευθύνη για την έλλειψη εδαφοτεχνικής μελέτης και για τις κακοτεχνίες φέρει αποκλειστικά ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ)», τονίζει ο Μπ. Αγγουράκης.

Στην Ερώτησή του ο κομμουνιστής βουλευτής προσθέτει: «Μετά το σεισμό, ο ΟΕΚ αναλαμβάνει τις επισκευές μόνο στο φέροντα οργανισμό. Οι δικαιούχοι των κατοικιών, λόγω των ισχνών οικονομικών τους δυνατοτήτων, αδυνατούν να επισκευάσουν τα σπίτια τους. Αρκετοί βρίσκονται ακόμη σε αντίσκηνα, ενώ άλλοι καταφεύγουν στο δανεισμό από τράπεζες με επαχθείς όρους».

Ο βουλευτής Μπ. Αγγουράκης ρωτά τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας τι μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου: «Να επιταχυνθούν οι ρυθμοί τοποθέτησης και διανομής προκατασκευασμένων οικίσκων. Να αναλάβει ο ΟΕΚ το σύνολο της επισκευής των ζημιών. Οι όποιες επισκευές να γίνουν με τρόπο που να μην επαναφέρει απλά τα κτίρια στην προ του σεισμού κατάσταση, αλλά να ενισχύει την αντοχή τους με βάση τις προτάσεις των επιστημονικών φορέων (ΤΕΕ, ΟΑΣΠ)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ