Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Διά χειρός Σημίτη: «Την επομένη των εφετινών εκδηλώσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στις 18 Νοεμβρίου, με αφορμή τα έκτροπα κουκουλοφόρων (;) στην πορεία, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης έστειλε επιστολή σε τρεις υπουργούς του (στον Δημοσίας Τάξεως Μ. Χρυσοχοΐδη, στον Δικαιοσύνης Φ. Πετσάλνικο και στον Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδη), με την οποία ζήτησε να ρυθμιστούν διά νόμου τα των διαδηλώσεων το συντομότερο δυνατόν. Το σχετικό νομοσχέδιο που η κυβέρνηση θεωρεί απαραίτητο για την κυκλοφοριακή τάξη, ιδιαίτερα ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων, θα το συντάξει επιτροπή βάσει (αναθεωρήσιμων) προτάσεων του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως (μελέτη του 2000)» (Από το βασικό θέμα του ΒΗΜΑΤΟΣ).

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν: «Με τη μελέτη -"πυξίδα" του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως προτεινόταν: - Η τοποθέτηση ενός υπεύθυνου οργάνωσης κινητοποίησης που θα έρχεται σε επαφή με τις αρχές. - Η έγκαιρη ειδοποίηση της Αστυνομίας και της Τροχαίας και η απαγόρευση προσέγγισης κυβερνητικών κτιρίων και διπλωματικών, χωρίς σχετική άδεια. - Η δυνατότητα στην ΕΛ.ΑΣ. να απαγορεύει πορείες ή συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται αιφνιδιαστικά, χωρίς να υπάρχει προηγούμενη ενημέρωση των αρχών. - Η επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες των σχετικών εντολών... Παραμένει άγνωστο αν στο νομοθέτημα θα υπάρξει πρόβλεψη για τη δυνατότητα βιντεοσκόπησης των κινητοποιήσεων από τις αρχές ασφαλείας και αν το υλικό καταστρέφεται σε περίπτωση μη διάπραξης επεισοδίων». (Β. Γ. Λαμπρόπουλος -ΒΗΜΑ).

Μαθήματα πειθαρχίας:: «Οι δύο στους τρεις μαθητές γυμνασίου και λυκείου δηλώνουν ότι τηρούν τους κανονισμούς του σχολείου τους, αν και οι περισσότεροι δε συμφωνούν με αυτούς, ενώ ορισμένοι αναφέρουν ότι οι κανονισμοί τους καταπιέζουν. Παράλληλα, ένας στους τρεις μαθητές ζητά να καταργηθούν οι τιμωρίες που επιβάλλονται για αντικοινωνικές (παραβατικές) συμπεριφορές» (Ερευνα του ΕΚΚΕ - ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ