Παρασκευή 3 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
ΕΣΡ
Προεκλογική περίοδος με «ροζ» σκανδαλολογία

Οι παραιτήσεις...συνεχίζονται

Προεκλογική περίοδος και τα «ροζ» σκάνδαλα βρίσκονται στο επίκεντρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ενώ την ίδια στιγμή μία ακόμη παραίτηση μέλους του, έρχεται να «θυμίσει» ότι το μείζον θέμα της θεσμικής ανεξαρτησίας του ΕΣΡ παραμένει ανοιχτό, αφού το υπουργείο Τύπου συνεχίζει την ίδια τακτική, τακτική υποβάθμισης και υπονόμευσης του ΕΣΡ.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δεν έχει ακόμη ελέγξει την τήρηση της οδηγίας η οποία αναφέρεται στην «αναλογική ισότητα» προβολής και παρουσίασης των πολιτικών κομμάτων από τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς. Προς το παρόν έχει στη διάθεσή του τα στοιχεία που έχει ζητήσει από τους τηλεοπτικούς σταθμούς για την προβολή κομμάτων και υποψηφίων, τα οποία θα ελέγξει την ερχόμενη εβδομάδα. Να υπενθυμίσουμε ότι η Οδηγία του ΕΣΡ ισχύει από τις 21 Φλεβάρη.

Στο μεταξύ χτες την παραίτησή του, υπέβαλε το τακτικό μέλος του ΕΣΡ Λαοκράτης Βάσσης που είχε υποδειχτεί από το ΣΥΝ. Στην επιστολή παραίτησης ο Λ. Βάσσης επιρρίπτει ευθύνες στον υπουργό Τύπου, ο οποίος παραμένει αμετακίνητος στις «ιδιόμορφες» θέσεις του περί ελέγχου νομιμότητας και ανεξαρτησίας του θεσμού, θέσεις που προκάλεσαν την κρίση στο ΕΣΡ. Ο Λαοκράτης Βάσσης αναφέρεται και στη «διαρροή από το υπουργείο Τύπου» για το μη δεσμευτικό χαρακτήρα της προεκλογικής οδηγίας του ΕΣΡ, καθώς και σε δηλώσεις του Δημήτρη Ρέππα με τις οποίες εγκαλούσε, με «περισσή υποκρισία» το ΕΣΡ για ολιγωρία στην άσκηση του ρόλου του, τη στιγμή που τα υπουργικά συρτάρια είναι γεμάτα με ενεκτέλεστες αποφάσεις. Η παραίτησή του, όπως αναφέρει, είναι έκφραση διαμαρτυρίας για την κακοποίηση του θεσμού, αλλά και υπόμνηση σε ώρες προεκλογικής περιόδου, της μεγάλης ανάγκης ν' αρθούν τα βαθύτατα αίτια της θεσμικής κακοδαιμονίας και να πάψει το ΕΣΡ να είναι διοικητικό εξάρτημα του υπουργείου Τύπου και «άλλοθι» Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες ο πρόεδρος του ΕΣΡ Βασίλης Λαμπρίδης παραδέχτηκε ότι υπάρχει θέμα με τον έλεγχο νομιμότητας των αποφάσεων του ΕΣΡ από τον υπουργό Τύπου, λέγοντας μάλιστα ότι δεν μπορεί να λυθεί πριν τις εκλογές και δε γνωρίζει εάν θα λυθεί και μετά τις εκλογές.

Για φυλλορρόημα του θεσμού του ΕΣΡ, μιλά σε ανακοίνωσή του με αφορμή την παραίτηση του Λαοκράτη Βάσση και την παραίτηση του Αντώνη Μακρυδημήτρη που είχε προηγηθεί, το αναπληρωματικό μέλος του ΕΣΡ Νίκος Κουλούρης. Εν μέσω, όπως αναφέρει, της ανακυκλούμενης ροζ σκανδαλολογίας από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και της αμφισβήτησης από το υπουργείο Τύπου της αρμοδιότητας του ΕΣΡ να εκδίδει οδηγία για την προεκλογική περίοδο, ο θεσμός έχει περιπέσει σε ανυποληψία.

Η «ροζ» σκανδαλολογία και η αναπαραγωγή της, θα βρεθεί στο επίκεντρο της ερχόμενης συνεδρίασης του ΕΣΡ, την Πέμπτη 9 Μάρτη. Εκτός από τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις για την «αναμετάδοση» των «ροζ» σκανδάλων από τα δελτία ειδήσεων της 14ης Φλεβάρη εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών MEGA, ANTENNA, STAR και ALTER 5. Το ALTER 5 έχει όμως να δώσει εξηγήσεις και για τη μαραθώνια «σκανδαλοθηρική» εκπομπή του Σπύρου Καρατζαφέρη που μεταδόθηκε στις 26 Φλεβάρη. Μετά τις κυρώσεις που επέβαλε το ΕΣΡ στον ALPHA για την υπόθεση Κορκολή και Ασλάνη, το ΕΣΡ όπως είπε χθες ο πρόεδρός του Βασίλης Λαμπρίδης, θα αντιμετωπίσει και αυτή τη φορά τη σκανδαλολογία στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του με πλήρη συνειδητοποίηση των ευθυνών του και της θεσμικής αποστολής του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ