Παρασκευή 3 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Aπαράδεκτη συμπεριφορά πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ

Προς το δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης απευθύνουν την επιστολή τους ο πρόεδρος Β. Μανθας και ο γ. γραμματέας του Παραρτήματος Ηλιούπολης της ΠΕΑΕΑ, διατυπώνοντας ορισμένες παρατηρήσεις τους και απόψεις, σχετικά με τη χρήση και λειτουργία του ακινήτου, όπου στεγάζεται το Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης:

«Εκτιμούμε και πιστεύουμε ακράδαντα -γράφουν- όπως πιστεύει και κάθε καλοπροαίρετος πολίτης, ότι ο ιερός και συνάμα Εθνικός χώρος του Μουσείου, θα πρέπει κατά κύριο λόγο να χρησιμοποιείται για τη φύλαξη και προβολή των αντιστασιακών εκθεμάτων και να διατίθεται αυστηρά για εκδηλώσεις που έχουν σχέση με την εθνική Αντίσταση, την κορυφαία στιγμή της νεότερης Ελληνικής ιστορίας. Για διοργάνωση εκδηλώσεων, εκτός του πνεύματος της ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης, υπάρχουν άλλοι χώροι στην πόλη μας που μπορούν να τις φιλοξενήσουν.

Αφορμή για την ενόχλησή μας πήραμε από την ομιλία που έγινε στην αίθουσα του Μουσείου της Εθνικής Αντίστασης, με σκοπό την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Α. Λοβέρδου, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, με τίτλο "Ιστορική γνώση και σύγχρονος Ελληνας". Ο ίδιος δεν αρκέστηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του και μόνο, αλλά, ξεχνώντας προφανώς το χώρο στον οποίο φιλοξενούνταν, έκανε αναφορά στην "Ενωμένη Ευρώπη, στο παγκόσμιο χωριό, στους ηγέτες της δημοκρατικής παράταξης" και κατέληξε μετατρέποντας ανεπίτρεπτα την εκδήλωση σε προεκλογική ομιλία υπέρ του κυβερνώντος κόμματος, διατυπώνοντας μάλιστα την άποψη, ότι ο λαός θα υπερψηφίσει την παράταξη της οποίας ο κ. καθηγητής τυγχάνει στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής της!

Εμείς που εκπροσωπούμε το Παράρτημα Ηλιούπολης της ΠΕΑΕΑ, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. καθηγητή που παραβίασε όχι μόνο τους κανόνες φιλοξενίας, αλλά και την ιερότητα του χώρου. Φρονούμε ότι ο χώρος του Μουσείου της Εθνικής Αντίστασης, πρέπει να περιφρουρηθεί και να παραμείνει χώρος, όπου θα φυλάγονται τα ιερά κειμήλια του πολυαίμακτου ηρωικού αγώνα εναντίον των κατακτητών και θα τιμάται η μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

Και με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας μας κ. δήμαρχε, σας υπενθυμίζουμε την ανάγκη της σύστασης και λειτουργίας του αρμόδιου υπεύθυνου φορέα, για τη διοίκηση του Μουσείου, όπως είχατε υποσχεθεί και επιβάλλεται από τα πράγματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ