Παρασκευή 3 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Η Συνδιάσκεψη της ΠΕΕΠΠ

Από τις εργασίες της Συνδιάσκεψης των Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων
Από τις εργασίες της Συνδιάσκεψης των Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων
Στις 5 Φλεβάρη συνήλθε η 8η Συνδιάσκεψη της «Πανελλήνιας Ενωσης Επαναπατρισθέτων Πολιτικών Προσφύγων» (ΠΕΕΠΠ). Προηγήθηκαν συσκέψεις-συνελεύσεις των Παραρτημάτων, από τις οποίες και εκλέχθηκαν οι αντιπρόσωποι.

Ο αντιπρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΠΕΕΠΠ, ΤάκηςΑρχιτεκτονίδης, κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Συνδιάσκεψης και ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους, ανάμεσα στους οποίους ο ιερέας Σταύρος Παπαχρήστου, τέως γενικός γραμματέας της Επιτροπής Επαναπατρισμού και Συμπαράστασης των πολιτικών προσφύγων, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΕΕΠΠ ΑλέκοςΠαπαγεωργίου, ο επίτιμος αντιπρόεδρος Ηλίας Αρμάγος, καθώς και ο εκπρόσωπος της ΠΕΚΑΜ (Σύλλογος Μακρονησιωτών) Ν.Καφαντάρης.

Αφού εκλέχτηκαν τα όργανα της Συνδιάσκεψης, ο προεδρεύων Δ.Ζιώτας ανακοίνωσε το πρόγραμμα, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους εκλιπόντες και έδωσε το λόγο στον πρόεδρο του ΚΣ της Ενωσης Γρηγόρη Φώτου, ο οποίος έκανε την εισήγηση για τον απολογισμό της δράσης του απερχόμενου ΚΣ. Ακολούθησε η εισήγηση της εξελεγκτικής επιτροπής, καθώς και του ταμία για τα οικονομικά.

Πρώτος πήρε το λόγο ο ιερέας Σ. Παπαχρήστου, ο οποίος μετά το χαιρετισμό του, εξιστόρησε πως συμπαραστάθηκε στον αγώνα των πολιτικών προσφύγων.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι αντιπρόσωποι: Κ. Κατσάβαλος, Α. Αθανασιάδης, Ηλ. Ευαγγέλου, Γ. Καρανικόλας, Κωστακίδης, Γ. Σύρος, Βαγγέλης Παπούλιας, Κρέτσης, Χρ. Τσιτζιλώνης, Β. Μόκας, Ν. Τσάγκας, Κων/νος Κωνσταντινίδης, Τάκης Αρχιτεκτονίδης, Αρετή Παπαδοπούλου, Ηλίας Αρμάγος, Ανδρέας Νικολαϊδης, Γιάννα Τρικαλινού, Γ. Τόλης, Αλέκος Παπαγεωργίου.

Στο κλείσιμο των εργασιών της Συνδιάσκεψης, ο πρόεδρος του απερχόμενου Συμβουλίου, έδωσε απαντήσεις στις ερωτήσεις που τέθηκαν και σε ζητήματα που προέκυψαν από τις ομιλίες. Εκτίμησε θετικά τις εργασίες της Συνδιάσκεψης και κάλεσε το νέο Συμβούλιο που θα εκλεγεί να πάρει υπόψη του, τα συμπεράσματα από τη συζήτηση που έγινε, τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις. Διέγραψε τις προοπτικές της Ενωσης και τις βασικές κατευθύνσεις της δραστηριότητας της και κάλεσε τους αντιπροσώπους να πάρουν δραστήρια μέρος στην προεκλογική καμπάνια, υποστηρίζοντας τους υποψήφιους του ΚΚΕ.

Εγκρίθηκαν οι εργασίες της 8ης Συνδιάσκεψης, καθώς και οι αποφάσεις για την παραπέρα δράση της ΠΕΕΠΠ.

Στη συνέχεια εκλέχτηκε το νέο Κεντρικό Συμβούλιο και η Εξελεγκτική Επιτροπή

Στην πρώτη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου, επανεκλέχτηκε πρόεδρος ο Γρηγόρης Φώτου και μέλη του Προεδρείου οι: Δ. Ζιώτας Α' Αντιπρόεδρος, Τ. Αρχιτεκτονίδης γεν. γραμματέας, Γιάννα Τρικαλινού βοηθός γ.γ.


Γ. ΣΥΡΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ