Τρίτη 31 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ- Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αρης από τα ... παλιά

Ηγέτης και σκόρερ του Αρη ο Σόλομον

Sportidea

Ηγέτης και σκόρερ του Αρη ο Σόλομον
Με τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση, την ΑΕΚ να ακολουθεί από πολύ κοντά και τον Αρη να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα, ολοκληρώθηκε η 9η αγωνιστική στην Α1 μπάσκετ των ανδρών, που ήταν και η τελευταία για το 2002. Η αγωνιστική ημέρα, λοιπόν, κύλησε στα μέτρα των μεγάλων, καθώς οι πρωταθλητές Ευρώπης συνέτριψαν τον Πανιώνιο, η «Ενωση»... πέρασε εύκολα από τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας και ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα στο πάλαι ποτέ ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Σημαντική ήταν όμως και η νίκη του Αρη επί του Μακεδονικού που βρίσκεται σε άσχημη αγωνιστική κατάσταση, σε αντίθεση με τους «κίτρινους» που δείχνουν να συνέρχονται και να μπαίνουν για τα... καλά στο παιχνίδι.

Στο κλειστό του Σπόρτινγκ, οι «πράσινοι» δεν άφησαν περιθώρια για αμφισβητήσεις και συνέτριψαν τον Πανιώνιο με 106-78, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας και ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις τους στην Α1 για αυτή τη χρονιά χωρίς ήττα. Το βαρύ σκορ και η άσχημη εμφάνιση των Νεοσμυρνιωτών, οδήγησε στην παραίτηση τον Κώστα Μίσσα (νέος τεχνικός ο Γιώργος Καλαφατάκης).

Αλλη μία νίκη στο ενεργητικό της, πρόσθεσε η ΑΕΚ που κέρδισε εκτός έδρας τον Ιωνικό με 85-76. Αν και δυσκολεύτηκε κυρίως από δικά της λάθη κατάφερε να πάρει τη νίκη καθώς είχε πάρει από το τρίτο δεκάλεπτο μία διαφορά 21 πόντων αλλά η αδιαφορία που έδειξαν οι παίκτες της παραλίγο να της κοστίσουν. Από την άλλη, στο κατάμεστο κλειστό του Κορυδαλλού, ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε περίπατο την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 94-70 τους «ασπρόμαυρους», αποδίδοντας πολύ καλό μπάσκετ περίπου σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ χαρακτηριστική είναι η διαφορά που είχαν οι γηπεδούχοι στο 33' που έφτασε τους 34 πόντους (88-54). Στη Θεσσαλονίκη, ο Αρης των «μυρίων» προβλημάτων δήλωσε για ένα ακόμα παιχνίδι «παρών», αφού κέρδισε τον Μακεδονικό με 77-76, χάρη στις δύο εύστοχες βολές του Σόλομον, 12'' πριν τη λήξη του αγώνα. Ετσι, σκόρπισε χαμόγελα στους φίλους της ομάδας που θυμήθηκαν παλιές λαμπρές ημέρες.

Στα άλλα παιχνίδια, η Ολύμπια Λάρισας πήρε σημαντική νίκη επί του Ηρακλή με 80-62, όπως και το Ηράκλειο επί της Νήαρ Ηστ με 88-75. Τέλος, την 10η θέση στον πίνακα... έπιασε το Περιστέρι μετά την επικράτηση επί της ομάδας του Αμαρουσίου με 90-76.

Η βαθμολογία έχει ως εξής: Παναθηναϊκός 18, ΑΕΚ 17, Αρης 16, Ιωνικός, Μακεδονικός, Ολυμπιακός 14, ΠΑΟΚ, Μαρούσι 13, Ηρακλής, Περιστέρι 12, Ηράκλειο, Νήαρ Ηστ, Ολύμπια και Πανιώνιος 11.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ