Τετάρτη 1 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τραγωδία στις φυλακές Κορυδαλλού

Τραγικό θάνατο βρήκαν τα ξημερώματα της Τρίτης, παραμονή της νέας χρονιάς, τρεις γυναίκες, κρατούμενες στις Φυλακές Κορυδαλλού, αφού ξεψύχησαν με διαφορά λίγης ώρας, σύμφωνα με πληροφορίες, από υπερβολική χρήση ναρκωτικών. Η νέα τραγωδία φέρνει και πάλι στο προσκήνιο την αναγκαιότητα για το διαχωρισμό των τοξικομανών κρατουμένων, της ιδιαίτερης αντιμετώπισής τους σε ξεχωριστές μονάδες εκτός φυλακών, αλλά και συνολικά το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, πέντε συνολικά κρατούμενες της τρίτης πτέρυγας των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο των φυλακών. Τη μάχη με τη ζωή έχασαν η 20χρονη Μαρία Μιχαήλ, η 41χρονη Δήμητρα Χατζηδημητρίου και η 23χρονη Αλέκα Βούλγαρη. Οι άλλες δυο ακόμα συγκρατούμενές τους νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο των φυλακών. Η μια ανένηψε, ενώ η άλλη νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση.

Οι πέντε νεαρές γυναίκες, που κρατούνταν για μικροκλοπές και χρήση ναρκωτικών, είχαν κάνει χρήση «κοκτέιλ» ναρκωτικών ουσιών και ψυχοφαρμάκων, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που μεταδίδονταν ως αργά το μεσημέρι που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έκανε καμιά ενημέρωση ή διευκρίνιση για το τραγικό αυτό περιστατικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ