Παρασκευή 10 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Προς χάριν της Προεδρίας...

Τις επόμενες μέρες ξεκινά η πεζοδρόμηση της οδού Αδριανού, από την οδό Αρεως μέχρι την Αποστόλου Παύλου, σύμφωνα με ανακοίνωση της «Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας ΑΕ». Αυτό σημαίνει ότι θα απαγορευτεί η κυκλοφορία στην Αδριανού, εκτός του τμήματος μεταξύ της Αρεως και της Βρυσακίου, εξαιρούνται μόνο οι κάτοικοι και η τροφοδοσία των καταστημάτων.

Η «φούρια» για την έναρξη των εργασιών σχετίζεται με τις ανάγκες της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ και όχι με τις ανάγκες της πόλης. Σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», τα συγκεκριμένα έργα προγραμματίστηκαν για το δεύτερο εξάμηνο του 2003, αλλά με εντολή του Κ. Σημίτη το χρονοδιάγραμμα άλλαξε προς χάριν της υποδοχής των Ευρωπαίων ηγετών κάτω από την Ακρόπολη στις 16 του Απρίλη. Η τελετή θα γίνει στην Αρχαία Αγορά και στα έργα περιλαμβάνεται και διαμόρφωση της νέας εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο.

Αποδεικνύεται, λοιπόν, και πάλι, πως η «ενοποίηση» δεν είναι παρά ένα «φτιασίδωμα» του ιστορικού κέντρου της πόλης (ή ό,τι απέμεινε από αυτό) και μάλιστα με χρονοδιαγράμματα που υποτάσσονται στη συγκυρία και όχι σε ένα μακρόπνοο σχεδιασμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ