Σάββατο 11 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝΟΥ
ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝΟΥ
Φωτ.

S.O.S. Σταματήστε τους!

Βρέχει συνέχεια στις Πολιτείες... Κόκκινη βροχή από αίμα και θάνατο.

Παλαιστίνη: Μανάδες περπατάνε πάνω στα κόκαλα των πεθαμένων παιδιών τους...

Αφγανιστάν: Φάλαγγες νεκρών παρελαύνουν στη σιωπηλή φρίκη της μνήμης...

«Λευκά Κελιά»: Ο θάνατος παίζει τα νούμερά του...

S.O.S Σταματήστε τους.

Αουσβιτς, Ναγκασάκι, Χιροσίμα

Μπους και Μπλερ πλένουν τα χέρια τους μ' ένα σαπούνι που απόμεινε απ' το Αουσβιτς...

S.O. S. Σταματήστε τους.

Μετανάστες: Αψυχα κουφάρια: Η θάλασσα υποχωρεί. Ο ουρανός μετράει τις πληγές του.

S.O.S Σταματήστε τους.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!

Στη μνήμη του λατρεμένου μου συντρόφου ΜΑΚΗ ΛΙΜΠΕΡΑΤΟΥ προσφέρουμε 50 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη».

Νίκη Λιμπεράτου

* * *

Στις 7 Γενάρη 2003 έφυγε για το τελευταίο ταξίδι ο αγωνιστής ΑΛΕΚΟΣ Χ. ΧΡΟΝΗΣ. Γεννήθηκε στη Χρυσοβίτσα Ξηρόμερου και ως το τέλος της ζωής του έζησε με εντιμότητα και αξιοπρέπεια, συνεπής στα ιδανικά του.

Στη μνήμη του μία ανεψιά του προσφέρει στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 15 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, οπαδός του ΚΚΕ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ
Στη μνήμη του η αδελφή του Μαρία Λάμπρου πρόσφερε 15 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Ο αδελφός μου ΠΑΡΗΣ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ήταν μέλος του ΚΚΕ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, υπεύθυνος στον τομέα επισιτισμού των εργαζόμενων της Αθήνας. Πιάστηκε το Μάρτη του 1944 από Γερμανούς, κρατήθηκε στα κρατητήρια της οδού Μέρλιν και από εκεί στάλθηκε στο στρατόπεδο των Ες Ες «ΒΕΝΤΡΟF», από όπου δεν επέστρεψε.

Στη μνήμη του πρόσφερα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ιθάκης τα «Απαντα του Λένιν».

Βασίλης Μαυροκέφαλος

  • Επίσης στη μνήμη του Πάρη Μαυροκέφαλου συγγενείς, φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοί του συγκέντρωσαν και πρόσφεραν 500 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ιθάκης.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Σάκη) ΜΑΝΟΥΣΑΡΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος «χάθηκε» άδικα στα 34 χρόνια του, σύντροφοι και συνάδελφοί του πρόσφεραν 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Φωτ.2

Ο Σεραφείμ Καλιαντάσης προσφέρει 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Λουτρακίου, για την οικονομική εξόρμηση, στη μνήμη των αδελφών του αγωνιστών του λαϊκού κινήματος ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΛΙΑΝΤΑΣΗ.

* * *

Ο Νιόνιος Κλάδης από τον Αγιο Λέοντα Ζακύνθου προσφέρει 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Αγγερικού Ζακύνθου στη μνήμη των αγωνιστών: ΝΙΚΟΥ ΤΡΟΥΣΑ, ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΥΓΟΥΡΟΥ, ΓΙΩΡΓΗ ΡΙΚΟΥ και ΝΙΚΟΥ ΤΖΑΡΗ.

Μάκης Λιμπεράτος
Μάκης Λιμπεράτος
* * *

Στη μνήμη της αξέχαστης ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΖΑΚΟΥ, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Και του ΝΙΚΟΥ ΑΓΑΘΙΑ, που και αυτός πέθανε πρόσφατα, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Αρχαίας Ολυμπίας.

Βάσω Στροφύλα

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΠΑΥΛΟΥ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος πέθανε στις 21 Δεκέμβρη 2002, η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση.

  • Στη μνήμη του αγαπητού συντρόφου και φίλου Παύλου Ζαχαρόπουλου και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρουμε 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, του κόμματος στο οποίο έμεινε πιστός ως το θάνατό του.

Νίκος - Πόπη Πικνή

* * *

Φωτ,

Στη μνήμη του αξέχαστου αγωνιστή ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση 150 ευρώ.

Παύλος Αποστολόπουλος

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών: ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ και ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΖΙΒΡΑ ο Γ. Νικολακόπουλος προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Νέου Ηράκλειου, 20 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου μας ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΑ, που «χάσαμε» από την επάρατο νόσο, πάντα παρόντος στους αγώνες και πιστού στο ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του, προσφέρουμε 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», του οποίου ήταν καθημερινός αναγνώστης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΛΙΑΝΤΑΣΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΛΙΑΝΤΑΣΗΣ
Τα μέλη της ΚΟΒ Εξαρχείων

* * *

Πέρασαν 6 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η ΕΛΕΝΗ Κουβαρά - ΓΚΕΡΠΕΝΗ από τα Μάρμαρα Φθιώτιδας. Μαχήτρια του ΔΣΕ στον εμφύλιο, έμεινε στα βουνά της Ρούμελης ως το Νοέμβρη του 1949, που πιάστηκε αιχμάλωτη. Πέρασε στη συνέχεια από φυλακές και εξορίες, αλλά ως το τέλος της ζωής της έμεινε πιστή στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της ο αδελφός της Νίκος Κουβαράς πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Τοπικής Αυτοδιοίκησης Χαϊδαρίου, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

  • Επίσης στη μνήμη της Ελένης Γκερπενή η ανιψιά της Βάσω Κουβαρά πρόσφερε 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Τοπικής Αυτοδιοίκησης Χαϊδαρίου.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών: ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ και ΒΑΓΓΕΛΗ ΝΙΟΧΩΡΙΤΗ, οι Κωνσταντίνος Ραλλάτος, Ανδρέας, Γεράσιμος, Παναγιώτης Μοσχονάς, Σωκράτης Κατερέλος και Παναγής Μουρελάτος πρόσφεραν 180 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου μου ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΔΟΜΑΛΗ, αντιστασιακού, προσφέρω 20 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Αικατερίνη Δόμαλη

* * *

2 Φωτ.

Η αξέχαστη και αγαπημένη μας συντρόφισσα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (Ντίνα) ΚΡΕΜΜΥΔΑ, που «έφυγε» πριν από λίγο καιρό, μας άφησε μεγάλο κενό και μια απέραντη θλίψη.

Λάμπρος Γεωργόπουλος
Λάμπρος Γεωργόπουλος
Προσφέρουμε στη μνήμη της και για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, 50 ευρώ.

Η Ντίνα μας έδωσε πάρα πολλά στον αγώνα του λαού ως κομμουνίστρια, για λευτεριά, ανεξαρτησία, λαοκρατία, στην Κατοχή και στον εμφύλιο. Στάθηκε αταλάντευτη στο πλευρό του κομμουνιστή συντρόφου της ΔΗΜΗΤΡΗ (Μίμη)ΚΡΕΜΜΎΔΑ σε όλες τις διώξεις και κατατρεγμούς του, από ένα κράτος μισαλλόδοξο και άδικο, που ανταμείβει τις θυσίες και τους αγώνες των πολιτών του με διώξεις ως την εξόντωσή τους. Επίσης στάθηκε με πίστη και αφοσίωση στο μεγάλωμα του παιδιού της με τις μεγάλες δυσκολίες σε όλα αυτά τα «πέτρινα χρόνια».

Πάντα θα σε θυμόμαστε για την καλοσύνη σου και την αγάπη σου για όλο το λαό και ιδιαίτερα για μας που ήμασταν κοντά σου.

Αιώνια η μνήμη σου.

Οικογένεια Παναγιώτη Π. Πετρούνια

* * *

Κλείνει ένας χρόνος από το θάνατο του παλαίμαχου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και πιστού οπαδού του ΚΚΕ ΚΟΣΜΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ. Σε νεαρή ηλικία έφυγε με την οικογένειά του από τη Ρωσία και εγκαταστάθηκε στη Μικρή Σάντα Ημαθίας και στη συνέχεια στη Βέροια.

Από μικρός μπήκε στον αγώνα οργανωμένος στις γραμμές του ΕΑΜ του χωριού του και αναδείχτηκε γραμματέας του ΕΑΜ Ν. Σιάντας.

Ηταν τακτικός ενισχυτής του ΚΚΕ και της ΠΕΑΕΑ Βέροιας και πριν το θάνατό του έδωσε εντολή στη γυναίκα του και τα παιδιά του να συνεχίσουν να ενισχύουν οικονομικά το ΚΚΕ και την ΠΕΑΕΑ. Ετσι και φέτος η γυναίκα του ΚΛΕΙΩ προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στην ΠΕΑΕΑ Βέροιας, μέσω ΚΟ Βέροιας του ΚΚΕ.

ΚΑΛΛΙΑΝΤΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΑΛΛΙΑΝΤΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
***

Φωτ.

Στη μνήμη του θείου του ΦΩΤΗ ΡΗΓΙΖΟΥ, φίλο και ψηφοφόρο του ΚΚΕ, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΗΓΙΖΟΣ προσφέρει 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Αιγάλεω.

***

φωτ.

Στη μνήμη του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΔΟΛΛΑ (ΖΕΡΒΑ), που συμπληρώνονται 19 χρόνια από το θάνατό του, τα παιδιά του Ειρήνη και Κώστας Βαβίτσα και η εγγονή του Γιώτα Θεοδωράκη - Βαβίτσα προσφέρουν 500 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Γερμανίας.

***

φωτ.

Στη μνήμη του αδελφού μου ΠΑΝΟΥ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ, της αδελφής μου ΟΛΓΑΣ, μαχήτριας του ΔΣΕ και των ΚΩΣΤΑ, ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑ, μαχητών του ΔΣΕ από το Κλειστό Αρτας, προσφέρω 20 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ.

Αντωνία Πάνου


Βενετσάνος Βενετσανόπουλος
Βενετσάνος Βενετσανόπουλος

ΝΤΙΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑ
ΝΤΙΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ