Κυριακή 19 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
ΜΑΤ στον Κασπάροβ έκανε ισραηλινή τράπεζα

Από την Ιερουσαλήμ, που επρόκειτο να διεξαχτεί, καταλήγει στη Νέα Υόρκη το ματς με τον Η/Υ «Ντιπ Τζούνιορ»

Ο Γκάρι Κασπάροβ μπορεί, και θα ξεπεράσει, τον «λαβύρινθο» των σκακιστικών και επιχειρηματικών του υποχρεώσεων...
Ο Γκάρι Κασπάροβ μπορεί, και θα ξεπεράσει, τον «λαβύρινθο» των σκακιστικών και επιχειρηματικών του υποχρεώσεων...
Θύμα του αδηφάγου καπιταλιστικού οικονομικού συστήματος ο Γκάρι Κασπάροβ και μάλιστα του περισσότερο «αιχμηρού γραναζιού», αυτού του ισραηλινού τραπεζικού συστήματος. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα μεγάλο δάνειο, που είχε πάρει ο Κασπάροβ από την 1η Διεθνή Τράπεζα του Ισραήλ ύψους 1,5 εκατομ. δολαρίων, στα πλαίσια των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, καθώς και για την πριν δύο χρόνια δημιουργία της περίφημης «Σκακιστικής Λέσχης Κασπάροβ» στο Ιντερνετ.

Φαίνεται, όμως, ότι ο καλύτερος σκακιστής του κόσμου είχε ξεπεράσει τις επιχειρηματικές γνώσεις και δυνατότητες που είχε. Πίστεψε, (εκτός από την υποστήριξη της χώρας του, που ήταν μηδενική, όπως είπε), ότι ο «κυκεώνας» των σκακιστικών συνδυασμών, είναι το ίδιο με τον «λαβύρινθο», δηλαδή την πολύπλοκη και δύσκολη λύση οικονομικών προβλημάτων!..

Δε δικαιολογείται αλλιώς, η ...λάθος κίνηση του Κασπάροβ να κλείσει πρόσφατα την παραπάνω Λέσχη στο παγκόσμιο διαδίκτυο, γεγονός που δεν είχε προβλεφτεί στη συμφωνία του δανείου από την προαναφερθείσα τράπεζα.

Τώρα, η τράπεζα τον εμπλέκει σε δίκες και του ζητάει υπερβολικά ποσά για αποζημίωση και την εξόφληση του δανείου.

Αρκετοί παγκόσμιοι πρωταθλητές στο παρελθόν, απέφυγαν αυτόν τον «πλήρη επαγγελματισμό», δεν ξεπέρασαν τον εαυτό τους και κινήθηκαν έξυπνα μέσα στα πλαίσια της παράλληλης διαφήμισης προϊόντων και της προβολής του σκακιού. Συνέβαλαν, όμως, στην παγκόσμια ανάπτυξη του πνευματικού αθλήματος και με προσφορές, καθώς επίσης, συμμετέχοντας σε αγώνες για φιλανθρωπικούς σκοπούς!

Στο μεταξύ, την ερχόμενη Κυριακή 26 Γενάρη 2003, αναμένεται το πολυσυζητημένο και αναβαλλόμενο ματς, με τίτλο «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα - Ανθρωπος κατά μηχανής - της FIDE», που διοργανώνει η παγκόσμια Ομοσπονδία, μαζί με την 3D Technologies Corporation, στο οποίο αντίπαλοι θα είναι ο Γκάρι Κασπάροβ και ο παγκόσμιος Η/Υ Deep Junior. Το ματς θα είναι έξι παρτίδες, με χρόνο σκέψης 2 ώρες για τις πρώτες 40 κινήσεις, (η κάθε παρτίδα και για κάθε αντίπαλο), 1 ώρα για τις επόμενες 20 κινήσεις και στη συνέχεια, μισή ώρα για το υπόλοιπο της παρτίδας.

Αλλο ένα αξιόλογο ματς Ανθρώπου και Μηχανής θα γίνει στις 28 μέχρι τις 31 Γενάρη, στην Ολλανδία (Μάαστριχτ). Αυτό θα είναι τεσσάρων παρτίδων, με τις ίδιες, παραπάνω, ώρες διάρκειας, μόνο που στη β΄ φάση θα προστίθεται χρόνος 30 δευτερολέπτων μετά από κάθε κίνηση.

Αντίπαλοι, ο πανίσχυρος Ρώσος Γκραντ - Μάστερ Εβγκένι Μπαρέεβ, (ο αριθμός οκτώ στην παγκόσμια λίστα με 2729 ΕΛΟ!) και το ισχυρό Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα «Hiarcs 8».

Μερικές προβλέψεις ή απόψεις, αν θέλετε, είναι ότι... θα επαναληφθούν αποτελέσματα όπως η ήττα του Κασπάροβ ή η ισοπαλία του Κράμνικ στα προηγούμενα ματς με Η/Υ; Επίσης, κουράζεται, πράγματι, εύκολα ο άνθρωπος σε σχέση με τη μηχανή, ή πρέπει να χάσει ο άνθρωπος για να... πουληθούν οι μηχανές; Βέβαια, η τεχνολογία και τα κομπιούτερ έχουν εξελιχθεί και μπαίνουν βαθιά στη ζωή μας, αρκεί, όμως να μην μπαίνει και το χέρι βαθιά στην τσέπη μας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ