Κυριακή 19 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΟΘΕΣΗ «ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ»
Η κυβέρνηση το ξεπουλά

«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...». Ο γνωστός στίχος, περιγράφει απόλυτα τη σκανδαλώδη απόφαση της κυβέρνησης να ξεπουλήσει το στάδιο «Καραϊσκάκη» και την προσπάθεια δημιουργίας εικονικής πραγματικότητας, για να «χρυσωθεί το χάπι». Ενώ δηλαδή εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, παραχωρώντας δημόσια περιουσία σε επιχειρηματίες, εμφανίζεται να προσφέρει στο κοινό καλό και μάλιστα ενόψει του λεγόμενου «εθνικού στόχου» της Ολυμπιάδας.

Στην κατεύθυνση αυτή οι μεγαλόσχημες δηλώσεις, οι διαστρεβλώσεις, οι προφάσεις και η προβολή της... μισής αλήθειας χρησιμοποιούνται ευρέως για να κρύψουν ότι «το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο». Η ιδιωτικοποίηση του σταδίου «Καραϊσκάκη», όπως και άλλων γηπέδων, είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης και ανταποκρίνεται στα συμφέροντα που αυτή υπηρετεί πιστά. Την ίδια στιγμή που δωρίζει στους μεγαλοσχήμονες του αθλητισμού δισεκατομμύρια, τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία, «ψάχνουν με το κιάλι» χώρους για να αθληθούν. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός φυτοζωεί και ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός - με τις ελάχιστες υποδομές που υπάρχουν... -μοσχοπουλιέται ως ένα ακόμα εμπόρευμα.

Στο ξεπούλημα του σταδίου, όπως μεθοδεύεται τώρα από την κυβέρνηση, αντιδρούν οι εργαζόμενοι στο στάδιο. Καλούν μάλιστα κάθε φίλαθλο και συνειδητό πολίτη να συστρατευθεί μαζί τους, για να μην περάσει το ξεπούλημα. Καθοριστική βέβαια θα είναι η στάση των πολιτικών κομμάτων, μιας και τα κυβερνητικά σχέδια θα τεθούν σύντομα προς έγκριση στη Βουλή. Το ΚΚΕ έχει διατυπώσει την πάγια θέση ότι τα γήπεδα αποτελούν δημόσια περιουσία και πρέπει να χρησιμοποιούνται από όλο το λαό, τη νεολαία που διψάνε για άθληση, και εντάσσει τα ζητήματα του αθλητισμού στα γενικότερα λαϊκά δικαιώματα, που βέβαια μπορούν να γίνουν πράξη μόνο σε ρήξη και σύγκρουση και τελικά ανατροπή της σημερινής πραγματικότητας, που εμπορευματοποιεί τα πάντα.

Ο «Ρ» συνεχίζει σήμερα να παρουσιάζει νέα στοιχεία για την υπόθεση του ξεπουλήματος του Σταδίου Καραϊσκάκη, που είναι το πιο τυπικό παράδειγμα δημόσιας περιουσίας, που σήμερα ανήκει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και έχει μεγάλες δυνατότητες αξιοποίησης, αφού εκεί μπορούν να αθληθούν χιλιάδες νέοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ