Τετάρτη 15 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«PIZZA HUT»
Απεργία ενάντια στις απολύσεις

Σε απεργία διαρκείας βρίσκονται από χτες οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της εταιρίας «PIZZA HUT» στα Βριλήσσια και το Χαλάνδρι, με απόφαση του επιχειρησιακού τους σωματείου, απαιτώντας την επαναπρόσληψη τεσσάρων απολυμένων συναδέλφων τους.

Πιο συγκεκριμένα, η επιχείρηση απέλυσε γύρω στις 10 Γενάρη έναν εργαζόμενο από το κατάστημά της στα Βριλήσσια και τρεις από το κατάστημά της στο Χαλάνδρι για συνδικαλιστικούς, όπως υποστηρίζει το επιχειρησιακό σωματείο, λόγους. Οι απολυμένοι ήταν μερικώς απασχολούμενοι και εργάζονταν αρκετά χρόνια στην επιχείρηση. Οι εργαζόμενοι, με απόφαση του σωματείου τους, πραγματοποίησαν τριήμερη απεργία από την Παρασκευή 10 Γενάρη μέχρι και την Κυριακή 12 Γενάρη. Η επιχείρηση αρνείται το αίτημα και έτσι από χτες οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργία διαρκείας.

Από την πρώτη στιγμή, στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού. Μάλιστα, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει και καταδικάζει την αντεργατική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά και στάση της εταιρίας «PIZZA HUT».

Αναφέρει, επίσης, ότι η εταιρία λειτουργεί «σαν κράτος εν κράτει», όπου με τους δικούς της νόμους και απρόκλητες αποφάσεις προχωρεί σε απολύσεις εργαζόμενων που αντιστέκονται στα παράλογα αιτήματά της. «Γνωστοποιούμε - υπογραμμίζεται - στην εταιρία ότι το συνδικάτο θα μπει μπροστά και μαζί με όλους τους εργαζόμενους θα παλέψει για την εφαρμογή των νόμων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και απαιτούμε την ανάκληση των εκβιαστικών απολύσεων και την εφαρμογή της νομοθεσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ