Κυριακή 26 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α` ΕΘΝΙΚΗ
Στη Λεωφόρο τα σπουδαία

Το ντέρμπι ΠΑΟ - ΠΑΟΚ κλέβει την παράσταση

Sportidea

Το ντέρμπι ΠΑΟ - ΠΑΟΚ κλέβει την παράσταση
Κυριακή σήμερα και πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν με αγωνία να ξεκινήσουν τα παιχνίδια της Α` Εθνικής και να στηθούν μπροστά στις οθόνες ή να τρέξουν σε κάποιο γήπεδο, προκειμένου να περάσουν λίγες ώρες ευχαρίστησης. Πολλοί είναι αυτοί, που αφήνουν ...πίσω τα όσα διαδραματίστηκαν αυτές τις μέρες στους κόλπους της μεγαλύτερης κατηγορίας της χώρας μας και «ελαφρά τη καρδία» ετοιμάζονται να δουν το αγαπημένο τους χρώμα να παίρνει τη νίκη. Ετσι, προς ανακούφιση... Ξεχνούν, όμως, πως η ανακούφιση είναι προσωρινή, γιατί ο «στρουθοκαμηλισμός» ποτέ δεν έδωσε λύσεις, αλλά, αντίθετα, όξυνε το πρόβλημα. Κανείς πλέον δεν μπορεί (και να θέλει) να κλείσει τα μάτια στο στραπατσάρισμα που έχει υποστεί η αξιοπιστία του ποδοσφαίρου «τους», κανείς δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια μπροστά στη θέα των νεαρών ανθρώπων, που, χωρίς να προλάβουν καλά καλά να το καταλάβουν, έχουν μπλεχτεί στο «παιχνίδι» του φαύλου κύκλου ναρκωτικά - οπαδισμός - βία - «μαριονετισμός» κ.ο.κ. Κανείς δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια και τα αυτιά στο άκουσμα συνθημάτων με περιεχόμενο θεοποίησης ενός ή κάποιων ποδοσφαιριστών. Λες και αυτοί θα σώσουν τον κόσμο... Ας αναλογιστούν όλοι τι συμβαίνει στον πολύ ευαίσθητο τομέα του αθλητισμού και να μην ξεχνάμε πως η αποδοχή όλων όσα υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ραγιαδισμός μπροστά στα συμφέροντα των υπευθύνων γι' αυτήν την κατάντια.

Γεωργάτος και Σκοπελίτης θα βρεθούν σήμερα και πάλι αντίπαλοι

Sportidea

Γεωργάτος και Σκοπελίτης θα βρεθούν σήμερα και πάλι αντίπαλοι
Κυριακή σήμερα, και ο φίλαθλος κόσμος του ποδοσφαίρου, αυτός που πραγματικά νοιάζεται για την «μπάλα», θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ένα μεγάλο ντέρμπι, έναν αγώνα που ίσως αλλάξει τα δρώμενα στην κορυφή της μεγαλύτερης κατηγορίας της χώρας μας. Πρόκειται για το ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α` Εθνικής, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, στο γήπεδο της «Λεωφόρου» (19.00, «ΑΛΦΑ»). Ο πρωταθλητής χειμώνα καλείται να φέρει εις πέρας μια από τις δυσκολότερες και κρισιμότερες αποστολές του, προκειμένου να παραμείνει στην κορυφή και να ελπίζει με αξιώσεις ότι φέτος μπορεί να καταφέρει να κατακτήσει την πρωτιά. Ο προπονητής του «τριφυλλιού», Σέρχιο Μαρκαριάν, ζήτησε από τους παίχτες του να δείξουν μεγάλη προσοχή στο σημερινό παιχνίδι, χωρίς ωστόσο να τους αγχώσει, τονίζοντάς τους ότι ναι μεν είναι ένα ματς διαφορετικό από τ' άλλα, ωστόσο έχουν τα «φόντα» να πάρουν τη νίκη. Από την άλλη πλευρά, ο «Δικέφαλος», παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία και στόχος του είναι να πάρει τη νίκη, ούτως ώστε να σκαρφαλώσει στην κορυφή. Ο τεχνικός της ομάδας Αγγελος Αναστασιάδης, όλη τη βδομάδα που μας πέρασε, δούλεψε πυρετωδώς για το συγκεκριμένο παιχνίδι, λέγοντας στους παίχτες του πως πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι και να δείξουν το ίδιο πάθος που έδειξαν και σε άλλα μεγάλα ντέρμπι στον 1ο γύρο του πρωταθλήματος.

Στο μεταξύ, ευκολότερο έργο από τους μέχρι στιγμής κυριότερους δύο μνηστήρες του τίτλου, έχει σήμερα ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Καλλιθέα (17.00, «ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ»). Πάντως, μπορεί θεωρητικά οι «ερυθρόλευκοι» να είναι το φαβορί στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ωστόσο ίσως το συγκεκριμένο παιχνίδι να κρύβει κινδύνους. Και αυτό εξαιτίας της κακής ψυχολογικής κατάστασης, στην οποία βρίσκονται όλοι στο στρατόπεδο των περσινών πρωταθλητών, μετά την απώλεια βαθμών την περασμένη αγωνιστική. Παρ' όλα αυτά, ο Σρέτσκο Κάτανετς προσπάθησε να ανυψώσει το ηθικό των παιχτών του, αναφέροντάς τους πως τίποτα δεν έχει ακόμα χαθεί και πως οι βαθμοί που χάθηκαν στη Ριζούπολη μπορεί να καλυφθούν από αλλού. Στην αντίπερα όχθη, κανείς στην αθηναϊκή ομάδα δεν είναι ικανοποιημένος από τη 12η θέση στην οποία βρίσκονται, αλλά παραμένουν αισιόδοξοι ότι μπορούν να καταφέρουν καλύτερη πορεία στο β` γύρο της διοργάνωσης, αρχής γενομένης από σήμερα. Οι παίχτες της Καλλιθέας και ο τεχνικός τους Μπάμπης Τεννές γνωρίζουν πολύ καλά πως το σημερινό τους έργο μόνο εύκολο δε θα είναι, όμως ευελπιστούν πωβς, με τη βοήθεια της έδρας τους, θα καταφέρουν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Απών από το παιχνίδι θα είναι ο χειρουργημένος στους χιαστούς Αγγελόπουλος, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Καούνου.

Δύσκολη είναι η θέση του Κάτανετς, σε περίπτωση άσχημου αποτελέσματος

Sportidea

Δύσκολη είναι η θέση του Κάτανετς, σε περίπτωση άσχημου αποτελέσματος
Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ, η οποία δε σταματάει να θυμίζει «πυριτιδαποθήκη», υποδέχεται το Αιγάλεω (17.00, «ΑΛΦΑ»). Η «Ενωση», η οποία εδώ και μήνες σέρνει ένα ...κάρο προβλήματα, θα προσπαθήσει να πάρει σήμερα τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, προκειμένου να απαλύνει λίγο τις «πληγές» της και να χαμογελάσει λίγο το ...χειλάκι της. Από την άλλη πλευρά, το Αιγάλεω, το οποίο βρίσκεται στη 10η θέση της βαθμολογίας, θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί τα αγωνιστικά κενά και την ψυχολογική αστάθεια της αντιπάλου του και να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα που θα το βοηθήσει για τη συνέχεια.

Οσον αφορά στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας, παρουσιάζουν το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον. Στη Θεσσαλονίκη, ο συντετριμμένος από την οδυνηρή ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από τον Ηρακλή, Αρης, θα προσπαθήσει να διασκεδάσει σήμερα τις εντυπώσεις σε μια θεωρητικά εύκολη αποστολή και να πάρει τους τρεις πολύτιμους γι' αυτόν βαθμούς της νίκης. Οι «κιτρινόμαυροι» υποδέχονται την Παναχαϊκή (15.00), η οποία παραμένει στην ...ουρά του βαθμολογικού πίνακα με μόλις 6 βαθμούς και η ατμόσφαιρα στους κόλπους της είναι βαριά. Δύο ώρες αργότερα, τη νίκη που θα τους δώσει τη δυνατότητα να ανυψώσουν το ηθικό τους και να ξεκολλήσουν από τη 13η θέση, θα κυνηγήσουν σήμερα στην έδρα τους οι παίχτες του ΠΑΣ Γιάννενα, κόντρα στην Προοδευτική (17.00, «ΑΛΦΑ»). Οι γηπεδούχοι, σε κάθε εντός έδρας αγώνα, νιώθουν έντονα τη βοήθεια του κόσμου τους, κάτι που ευελπιστούν να έχουν και σήμερα, κόντρα σε μια ομάδα η οποία είναι απρόβλεπτη. Οι «βυσσινί», αν και ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς, στη συνέχεια παρουσίασαν ένα πρόσωπο «Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ», ικανοί δηλαδή για το καλύτερο και το χειρότερο, κάτι που προκαλεί κατά καιρούς αναστάτωση στους αντιπάλους τους. Στο μεταξύ, την ευκαιρία να αυξήσει τους βαθμούς του στη βαθμολογία έχει σήμερα θεωρητικά ο Πανιώνιος, ο οποίος κοντράρεται εκτός έδρας με τον Ιωνικό (17.00, «ΑΛΦΑ»). Ωστόσο, η έδρα της ομάδας του Γιάτσεκ Γκμοχ δεν είναι ...ευκολοδιάβατη και γι' αυτόν το λόγο ο τεχνικός των φιλοξενούμενων συνέστησε στους παίχτες του να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι ομάδες που διασταυρώνουν σήμερα τα ξίφη τους στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του β` γύρου, στην 1η αγωνιστική του α` γύρου του πρωταθλήματος, είχαν «φέρει» τα εξής αποτελέσματα: Παναχαϊκή - Αρης 0-1, Ολυμπιακός - Καλλιθέα 1-0, Πανιώνιος - Ιωνικός 2-0, Αιγάλεω - ΑΕΚ 1-1, ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 4-1, Προοδευτική - ΠΑΣ Γιάννενα 1-0.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ