Κυριακή 26 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
HYUNDAI - KIA
Ακόμα ψηλότερα στοχεύουν για το 2003

 Santa Fe & Grandeur XG - Δύο από τα μοντέλα υψηλού κυβισμού της Hyundai, για τα οποία προβλέπεται αύξηση πωλήσεων κατά το 2003
Santa Fe & Grandeur XG - Δύο από τα μοντέλα υψηλού κυβισμού της Hyundai, για τα οποία προβλέπεται αύξηση πωλήσεων κατά το 2003
Περισσότερα από 3 εκατομμύρια αυτοκίνητα στοχεύουν να διαθέσουν στις διεθνείς αγορές οι HYUNDAI και KIA. Συγκεκριμένα, για το 2003, η επιδίωξη φθάνει ένα συνολικό όγκο πωλήσεων 3.130.000 αυτοκινήτων, που αντιστοιχεί σε έσοδα 36,8 δισ. ευρώ.

Στο τέλος του προηγούμενου χρόνου, οι Hyundai και ΚΙΑ κατέγραψαν συνολικές πωλήσεις 2,75 εκατομμυρίων αυτοκινήτων. Τα 1,24 εκατ. αυτοκίνητα διατέθηκαν στην εγχώρια αγορά της Ν. Κορέας και 1,51 εκατ. αποτελούν εξαγωγές. Το 2003 αναμένεται ότι θα εστιάσουν τη δραστηριότητά τους στις διεθνείς αγορές, δεδομένου ότι οι εγχώριες πωλήσεις αναμένονται να μειωθούν λόγω του αυστηρού κυβερνητικού ελέγχου στον προσωπικό δανεισμό και την κατάργηση φοροαπαλλαγών στα αυτοκίνητα.

Ο στόχος των 36,8 δισ. ευρώ αντιπροσωπεύει αύξηση ύψους 13,6 %, σε σχέση με τον όγκο των πωλήσεών τους και 13% σε επίπεδο εσόδων. Ταυτόχρονα, πάντως, έχουν αυξηθεί κατά 49%, σε σύγκριση με πέρσι, οι οικονομικοί πόροι που θα διατεθούν στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων.

Ο πρόεδρος του ομίλου Hyundai Motor, Chung Moo Koo, δήλωσε: «Σκοπεύουμε να αυξήσουμε την παραγωγή στα εργοστάσιά μας εκτός Κορέας αυτό το χρόνο, προκειμένου να ενδυναμώσουμε το παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεών μας, με απώτερο στόχο να είμαστε μέσα στους πέντε μεγαλύτερους κατασκευαστές μέχρι το 2010».


Οι δύο εταιρίες θα αναπτύσσουν τουλάχιστον πέντε διαφορετικά μοντέλα κάθε χρόνο, έχοντας ως στόχο την αναβάθμιση της μάρκας, κάτι που θα γίνει και μέσω της αύξησης των πωλήσεων των μεγαλύτερων και ακριβότερων μοντέλων, όπως τα Santa Fe, Sorento, Carnival, και το Grandeur XG.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ