Πέμπτη 23 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Στο Στρασβούργο για τα ... αιτήματά τους

Η ηγεσία του ΣΕΒ ζήτησε και τη βοήθεια του Ευρωκοινοβουλίου, για την ταχύτερη προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων, που έχουν προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετέφεραν χτες τις αξιώσεις τους οι μεγαλοβιομήχανοι της χώρας, όπου, κατά τις συναντήσεις τους, που είχαν με επιτρόπους της Κομισιόν, είχαν την ευκαιρία, να απαιτήσουν - για μια ακόμη φορά- την προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων που έχει επεξεργαστεί και διατυπώσει το επιτελείο των Ελλήνων βιομηχάνων, σε στενή συνεργασία με την ηγεσία των ευρωβιομήχανων. Οπως, άλλωστε, ειπώθηκε χαρακτηριστικά και από τον αντιπρόεδρο του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλο «η επίσκεψη (στο Στρασβούργο) του ΔΣ του ΣΕΒ σηματοδοτεί μια νέα προσπάθεια, για να προωθήσει ακόμα πιο δυναμικά τις απόψεις του σε μια κρίσιμη περίοδο για την Ευρώπη.

Οι μεγαλοβιομήχανοι, επισημαίνοντας ότι «η Ευρώπη έχει μείνει πίσω σε σχέση με τους ανταγωνιστές της σε παγκόσμιο επίπεδο», απαιτούν να ληφθούν τα, κατ' αυτούς, «απαραίτητα» μέτρα για:

  • Την άρση των δυσκαμψιών στην αγορά εργασίας, με τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων. Δηλαδή, την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, όπου θα έχουν τη σύμφωνη γνώμη και των συνδικαλιστικών οργάνων, τύπου πλειοψηφίας ΓΣΕΕ
  • Την ανάγκη προσαρμογής του εκπαιδευτικού συστήματος και των συστημάτων κατάρτισης στις ανάγκες της ζήτησης και της αγοράς. Δηλαδή, το εκπαιδευτικό σύστημα να προσαρμοστεί σ' αυτά που οι βιομήχανοι κρίνουν απαραίτητα για τα συμφέροντά τους.
  • Την ενδυνάμωση του κοινωνικού διαλόγου και της αυτονομίας του καθώς είναι το πιο αποφασιστικό εργαλείο διαχείρισης των πολλαπλών αλλαγών, που επιφέρει η συνεχής προσαρμογή του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου στα νέα δεδομένα. Στόχος του θα πρέπει να είναι η συνεχής βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και η διατήρηση της ασφάλειας των εργαζομένων. Δηλαδή, η διαιώνιση της εξαπάτησης των εργαζομένων από τις συμβιβασμένες ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργάνων.
  • Την προώθηση της επιχειρηματικότητας. Ο ΣΕΒ υποστήριξε την καθιέρωση «Ευρωπαϊκών ημερών Επιχειρηματικότητας» και την επιτακτική ανάγκη απλοποίησης του κανονιστικού περιβάλλοντος, απελευθερώνοντας δημιουργικές δυνάμεις. Δηλαδή, νέα προνόμια για τους επιχειρηματίες, με την ταυτόχρονη απλούστευση των διαδικασιών λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ