Σάββατο 25 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κλιμάκωση κινητοποιήσεων

Την απόφασή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις σε περίπτωση που η διεύθυνση του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας (ΚΘΒΕ) επιμείνει στην αδιάλλακτη στάση της, επιβεβαίωσαν χθες οι ηθοποιοί, στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν στο χώρο του Βασιλικού Θεάτρου. Οι στάσεις εργασίας που ξεκίνησαν από χθες στη διάρκεια των δοκιμών και των παραστάσεων, θα συνεχιστούν μέχρι και αύριο.

Τη Δευτέρα αντιπροσωπεία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) αναμένεται να συναντηθεί με τη διεύθυνση του ΚΘΒΕ, η οποία επί 4 μήνες αρνείται να συζητήσει τις διεκδικήσεις των ηθοποιών, προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ικανοποίηση άλλων θεσμικών αιτημάτων.

Το ΣΕΗ με ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει ότι από τη διεύθυνση του ΚΘΒΕ «θα εξαρτηθεί αν στη συνάντηση της Δευτέρας βρεθεί λύση, υπαναχωρώντας από τις μέχρι τώρα αγκυλώσεις της, οπότε, και θα σταματήσουν οι κινητοποιήσεις ή θα επιμείνει οπότε αναγκαστικά οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν παίρνοντας και άλλες μορφές».

Στο μεταξύ, στην επίθεση που εξαπέλυσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Β. Αρδίτης, εναντίον των ηθοποιών, κάνοντας λόγο -μεταξύ πολλών άλλων- για «μια σχεδόν τελετουργική» και «άσκοπη κινητοποίηση», για μετατροπή του ΚΘΒΕ σε «σάκο συνδικαλιστικού μποξ», το ΣΕΗ απαντά: «η πραγματοποίηση κινητοποιήσεων των ηθοποιών που εργάζονται στο ΚΘΒΕ, αποτελεί ακριβό δικαίωμά τους και πολύτιμη κατάκτηση, προκειμένου να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη ζωή και την Τέχνη απέναντι σε όσους θέλουν να τους το αφαιρέσουν. Δεν είναι λειτουργία εξορκισμού του κακού, γιατί με ξόρκια και παρακάλια δεν πολεμιούνται τα κακά ούτε στη ζωή, ούτε στην Τέχνη».

«Δε θα μπούμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε άλλες πλευρές των δηλώσεων του καλλιτεχνικού διευθυντή. Θα επισημάνουμε ωστόσο ότι το ύφος και το περιεχόμενο αυτών των δηλώσεων είναι ενδεικτικά του κλίματος και των επιλογών του, τις οποίες προσπαθεί να επιβάλλει στο θέατρο από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του. Το ΣΕΗ αφού εξάντλησε κάθε περιθώριο καλής θέλησης και σύνεσης, αναγκάστηκε να καταφύγει στην έσχατη λύση των κινητοποιήσεων, οι οποίες έχουν καθαρά προειδοποιητικό χαρακτήρα, προκειμένου να καταλάβουν αυτοί που διαχειρίζονται την τύχη του Πολιτιστικού Οργανισμού, ο οποίος λειτουργεί με χρήματα του ελληνικού λαού, ότι οφείλουν να βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με το κύρος και την αξιοπιστία αυτού του οργανισμού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν τον αγώνα τους κόντρα σε κυβέρνηση - διοίκηση του ΚΘΒΕ (2019-01-23 00:00:00.0)
Συνέχεια των στάσεων στο ΚΘΒΕ (2009-01-31 00:00:00.0)
Στάσεις εργασίας στο ΚΘΒΕ (2008-04-02 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι στάσεις εργασίας (2000-03-10 00:00:00.0)
Σε αγωνιστική αναμονή οι ηθοποιοί (2000-03-04 00:00:00.0)
Αγωνιστική ετοιμότητα (2000-02-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ