Τρίτη 28 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ζωγραφική και φωτογραφία

Εργο του Γ. Αντωνόπουλου
Εργο του Γ. Αντωνόπουλου
Στην γκαλερί «Μέδουσα» (Ξενοκράτους 7) παρουσιάζεται έκθεση έργων του Παναγιώτη Λιναρδάκη με τίτλο «Φλάουερς». Οπως σημειώνεται στον κατάλογο, «κάθε έργο είναι αυτόνομο. Εχει τη δική του δομή, χαρακτήρα (και ιστορία εννοείται) με συνδετικό κρίκο τα εικονικά μηνύματα για τον κόσμο που μας περιβάλλει και την ασκήμια του». «Δε διστάζω μπροστά σε κανένα κοινωνικό θέμα», αναφέρει ο καλλιτέχνης. «Ο κόσμος που ανοίγεται μπροστά στο θεατή δεν είναι καλλωπισμένος. Περιέχει τις αλήθειες που ξεχνάμε, τον κίνδυνο από την επαφή μαζί του, τις εικόνες που μας απειλούν...». Τους ζωγραφικούς πίνακες συνοδεύει μια σειρά φωτογραφιών.

Την πρόσφατη εικαστική του δημιουργία παρουσιάζει ο Γιάννης Αντωνόπουλος στην γκαλερί «έκφραση γιάννα γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9Α). Οπως σημειώνει ο καλλιτέχνης, «οι άπειρες αποχρώσεις του καμένου γκρίζου και μαύρου ενός καμένου κορμού δέντρου που έτυχε να δω στο Πέρα Πέδι της Κύπρου στάθηκε η αφορμή της νέας μου δουλιάς. Οι χρωματισμοί που αντανακλούσε ο καμένος κορμός σε ένα παιχνίδι φωτός και σκιάς και όλο το περιβάλλον της περιοχής με παρέσυραν σε αρχέγονες εικόνες. Αναμειγμένες δε με τις δικές μου εμπειρίες του σήμερα, αποτυπώθηκαν εικαστικά στη νέα μου δουλιά».

Εκθεση ζωγραφικής του Τάκη Σιδέρη φιλοξενείται στην γκαλερί «Χρυσόθεμις», στο Χαλάνδρι. Ο Τ. Σιδέρης ξεκίνησε σπουδές κλασικής μουσικής και παράλληλα μαθήτευσε κοντά στους ζωγράφους Γ. Σικελιώτη και Φ. Γαλανό. Από τις αρχές του 1960 πήρε μέρος σε όλες τις πανελλήνιες εκθέσεις του Ζαππείου, όπου και ξεχωρίζει στην έκθεση των Νέων της Πρωτοπορίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ