Τρίτη 28 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γυναίκες ζωγράφοι της Μεσογείου

Η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθήνας (Πειραιώς 100, Γκάζι) από χτες φιλοξενεί την έκθεση «Αποκαλύπτοντας το πρόσωπο. Γυναίκες ζωγράφοι από τον ισλαμικό κόσμο», η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη στη Ρόδο, στα πλαίσια του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Γυναικών Δημιουργών της Μεσογείου. Την έκθεση, την οποία εγκαινίασε (8μ.μ.) η δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη, οργάνωσαν και παρουσίασαν με συνέντευξη Τύπου, χτες το μεσημέρι, το Μουσείο Μπενάκη, η Βασιλική Εταιρεία Καλών Τεχνών Ιορδανίας και το Παμμεσογειακό Δίκτυο Γυναικών Δημιουργών (FΑΜ).

Η έκθεση περιλαμβάνει 70 έργα ζωγραφικής, που φιλοτέχνησαν 51 γυναίκες από 21 ισλαμικές χώρες: Αλγερία, Μπαγκλαντές, Αίγυπτος, Ινδονησία, Ιράν, Ιράκ, Ιορδανία, Κουβέιτ, Λίβανος, Μαλαισία, Μαρόκο, Ομάν, Πακιστάν, Παλαιστίνη, Σαουδική Αραβία, Σουδάν, Συρία, Τυνησία, Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Υεμένη. Οι πίνακες, που ανήκουν στη μόνιμη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης στο Αμάν της Ιορδανίας, εκφράζουν την ποικίλη και ενδιαφέρουσα δημιουργία γυναικών διαφόρων θρησκειών και πολιτισμών, δημιουργία που συμβάλλει στην πολιτιστική πολυμορφία της ανθρωπότητας και μεταφέρει το πανανθρώπινο μήνυμα της ειρήνης, της συνεργασίας και των πολιτισμικών ανταλλαγών μεταξύ των λαών.

Η έκθεση, που συνοδεύεται και με εικονογραφημένο (αγγλόφωνο) κατάλογο των παρουσιαζόμενων έργων, θα λειτουργεί καθημερινά -εκτός Σαββάτου και Κυριακής - 10π.μ.-10μ.μ. Είσοδος δωρεάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ