Τρίτη 28 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καλή δύναμη στους αγώνες που έρχονται

Με μια ζεστή εκδήλωση η ΚΕ του ΚΚΕ έκοψε την πίτα της

Ο Δημήτρης Αρβανιτάκης
Ο Δημήτρης Αρβανιτάκης
Αφορμή για μια ακόμα συνάντηση, για θερμές ευχές και ανταλλαγές σκέψεων και απόψεων με ανθρώπους που βρέθηκαν και βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα μαζί με τους κομμουνιστές, ήταν η χθεσινή εκδήλωση για την κοπή της πίτας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, που πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό. Πέρα από την πολυπληθή παρουσία μελών της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη Γενική Γραμματέα, Αλέκα Παπαρήγα, καθώς και του ΚΣ της ΚΝΕ, συνδικαλιστές, εκπρόσωποι πολιτικών κινήσεων και κινημάτων, πανεπιστημιακοί, άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και της κοινωνικής ζωής του τόπου βρέθηκαν εκεί κι είχαν έναν καλό λόγο να πουν για την ακούραστη αγωνιστική πορεία του ΚΚΕ, για την ελπίδα που βρίσκεται στα χέρια του λαού.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Νίκος Κουρκούνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και έδωσε το λόγο στον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, που ευχήθηκε όχι μόνο καλή χρονιά και υγεία σε όλους, αλλά και δύναμη στο μεγάλο αγώνα για να κερδίσουν έδαφος τα ιδανικά και οι αξίες που αντιστρατεύονται τη Νέα Τάξη, τον πόλεμο και την εκμετάλλευση των λαών. Ο Δ. Αρβανιτάκης μίλησε για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο Ιράκ, καλώντας να μην υπάρξει καμιάς μορφής συμμετοχή και διευκόλυνση από την ελληνική κυβέρνηση σ' αυτόν, τονίζοντας ότι καμιά απόφαση του ΟΗΕ δεν τον νομιμοποιεί.

Αναφέρθηκε στους λαούς που εντείνουν την αντίστασή τους στον ιμπεριαλισμό, προσθέτοντας ότι αυτή η τάση δυναμώνει και στην Ευρώπη και στη χώρα μας και τόνισε ότι «οι λαοί μπορούν να νικήσουν, να ανοίξουν το δρόμο, να αποτινάξουν το καθεστώς της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης». Με αυτή την αισιοδοξία μίλησε για το «μεγάλο ξεκίνημα» που έγινε στο Ναύπλιο, τη μεγάλη λαϊκή, αγωνιστική συνάντηση, αλλά και τις δυο γραμμές που αναμετρήθηκαν εκεί, δηλαδή αυτή της αντιιμπεριαλιστικής συσπείρωσης κι αυτή της συνδιαλλαγής με την ΕΕ και τη σοσιαλδημοκρατία.


Κλείνοντας, ο Δ. Αρβανιτάκης αναφέρθηκε στην πλατιά πολιτική εξόρμηση του ΚΚΕ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το ΚΚΕ με τους συμμάχους του μπορεί να γίνει οργανωτής, εμψυχωτής των λαϊκών στρωμάτων» και το στόχο «να μπει στο λαό η πρότασή μας για την οικοδόμηση του λαϊκού μετώπου των κοινωνικών και ριζοσπαστικών δυνάμεων», του μετώπου που θα οδηγεί το λαό σε κατακτήσεις και νίκες, θα ανοίγει το δρόμο για τη λαϊκή εξουσία.

Η Αλέκα Παπαρήγα παρέλαβε το πρώτο κομμάτι της πίτας, το κομμάτι του ΚΚΕ, ακολούθησε το κομμάτι του επίτιμου Προέδρου του Κόμματος, Χαρίλαου Φλωράκη, που όμως δεν μπόρεσε να παραβρεθεί για λόγους υγείας και τα κομμάτια της ΚΕΟΕ, της ΚΝΕ, του «Ριζοσπάστη», του «902», των Τμημάτων της ΚΕ και των προσκεκλημένων, ενώ η βραδιά έκλεισε με νόστιμους μεζέδες και φιλική κουβέντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ