Παρασκευή 31 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Τρία... «ψαράκια» κάθονταν

Αλλη μια θλιβερή ανακοίνωση, δημιουργίας εντυπώσεων, για τους Ελληνες ψαράδες, ενόψει των προτάσεων της ΕΕ για την Κοινή Αλιευτική Πολιτική στη Μεσόγειο

Ολως τυχαίως... χτες, το υπουργείο Γεωργίας επέλεξε να βγάλει μια ανακοίνωση Τύπου για να αναφέρει πως αναγνωρίζεται και από τις οργανώσεις των ψαράδων πως θα πρέπει να έχουμε βιώσιμη ανάπτυξη στον τομέα της αλιείας και σωστή διαχείριση των αλιευτικών αποθεμάτων. Αλλά προφανώς «μπέρδεψε»... τις έννοιες, βιώσιμη ανάπτυξη και σωστή διαχείριση!

Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι «ηγήτορες» του υπουργείου Γεωργίας, κατανάλωσαν τη φαιά ουσία τους για να βγάλουν ξανά μια ανακοίνωση δημιουργίας επικοινωνιακών εντυπώσεων και αποπροσανατολισμού των μικρομεσαίων Ελλήνων ψαράδων. Αλλά αν κατανάλωναν έστω και το μισό της φαιάς ουσίας, που σπαταλούν για την απόκρυψη και παραποίηση της πραγματικότητας, ώστε να προκύψει κάτι θετικό σε όφελος και των ψαράδων, στην προκειμένη περίπτωση και όλων των αγροτοκτηνοτρόφων γενικότερα, σίγουρα κάτι καλύτερο θα μπορούσε να είχε γίνει. Ομως όταν η υποτέλεια στις κάθε λογής καταστροφικές εντολές της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου, ενάντια στα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών, κτηνοτρόφων και ψαράδων είναι αυτοσκοπός και πολιτική καταξίωση, τότε σε τι να ελπίζει κανείς;..

Χτες ο «Ρ» δημοσίευσε ρεπορτάζ για το τι σχεδιάζει η ΕΕ στα πλαίσια της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής (ΚΑΛΠ) για τη Μεσόγειο και τι ψήφισε τον περασμένο Δεκέμβρη ο υπουργός Γεωργίας, στον «πρώτο γύρο» της αναθεώρησης της Κοινής Αλιευτικής Μεσογειακής Πολιτικής. Χτες, το υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε πως για την ΚΑΛΠ, συνεργάζονται ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη - μέλη, δηλαδή και η ελληνική κυβέρνηση. Ομως στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας είναι γνωστό εδώ και καιρό τι σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη μεσογειακή αλιεία. Είπε τίποτα κι έδωσε τίποτα στη δημοσιότητα απ' όλα αυτά; Μήπως τελικά η προσφιλής τακτική είναι όσο αργότερα μαθευτεί η αλήθεια, τόσο καλύτερα για την κυβέρνηση; Αλλά, δυστυχώς για την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, η αλήθεια μπορεί μερικές φορές να αργήσει λίγο να αποκαλυφτεί, όμως το σίγουρο είναι πως όσοι την υπηρετούν, δε θα την αφήσουν στο σκοτάδι.

Κι όσον αφορά το θέμα της μεσογειακής αλιείας, ενώ η ΕΕ έχει ετοιμάσει σχετικά έκθεση προπομπό των προτάσεων που θα ακολουθήσουν και σχεδιάζονται νέοι ασφυκτικοί περιορισμοί και πλαφόν για τους Ελληνες ψαράδες, το υπουργείο Γεωργίας χτες δεν έβγαλε άχνα επ' αυτού για την πει τη θέση του! Ανακοίνωσε μόνο πως «μελετά τις προτάσεις των αλιευτικών φορέων της χώρας μας προκειμένου να διαμορφωθεί η ελληνική θέση»!.. Αλήθεια, θα... προλάβει ο Γ. Δρυς να διαμορφώσει την ελληνική θέση για τη μεσογειακή αλιεία και να ψηφίσει και τις σχετικές προτάσεις της ΕΕ, μέχρι τέλος Ιούνη; Να ρωτήσουμε επίσης και τι θα λέει αυτή η ελληνική θέση;..


Κ. Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ