Σάββατο 1 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Συντονίζεται ο λαϊκός αγώνας!

Να συντονίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους, στα πλαίσια του επερχόμενου πανθεσσαλικού ξεσηκωμού κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, αποφάσισαν, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν, οι εκπρόσωποι των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων κι άλλων μαζικών φορέων των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας

Αποψη από το συλλαλητήριο της προηγούμενης βδομάδας στα Τρίκαλα

Eurokinissi

Αποψη από το συλλαλητήριο της προηγούμενης βδομάδας στα Τρίκαλα
Το συντονισμό των αγωνιστικών κινητοποιήσεών τους για την επίλυση των κοινών προβλημάτων όλων των λαϊκών στρωμάτων και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων κι άλλων μαζικών φορέων των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας. Η απόφαση αυτή που πάρθηκε σε σύσκεψη στα Τρίκαλα, εντάσσεται στην προσπάθεια για πανθεσσαλικό συντονισμό της αγωνιστικής λαϊκής δράσης, που εξελίσσεται μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχαν τα παλλαϊκά συλλαλητήρια κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που πραγματοποιήθηκαν, πριν λίγες μέρες, στα Τρίκαλα, την Καρδίτσα και στα Φάρσαλα.

Στη σύσκεψη των Τρικάλων συμμετείχαν εκπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων των δυο νομών, των Ομοσπονδιών ΕΒΕ, των Εμπορικών Συλλόγων, των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων, της Ενωσης Συνεταιρισμών Τρικάλων, του Νομαρχιακού Τμήματος Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ κ.ά.

Την εισήγηση έκανε ο Στ. Γούλας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, που σημείωσε ότι επίκειται πανθεσσαλικός ξεσηκωμός, καθώς οι Θεσσαλοί συνειδητοποιούν ότι χωρίς αγώνα τίποτα δεν μπορεί να κερδηθεί. Στην ανάγκη κοινών αγώνων των λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του χωριού, αναφέρθηκαν στις παρεμβάσεις τους όλοι οι συμμετέχοντες, οι οποίοι και συμφώνησαν στην έκδοση ενός κοινού κειμένου, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Κοινή πάλη

Στο κείμενο αναφέρονται τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα της περιοχής - η μικρομεσαία αγροτιά ξεκληρίζεται με γοργούς ρυθμούς, η ανεργία στη Δυτική Θεσσαλία ξεπερνάει το 30%, καθημερινά κλείνουν μικροεπιχειρήσεις και μαγαζιά, τα μεγάλα έργα υποδομής δεν προχωρούν, με αποτέλεσμα την αναπτυξιακή υστέρηση - και υπογραμμίζεται ότι ο λαός της περιοχής αγωνίζεται για την ανατροπή της αντεργατικής - αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής που αποφασίζει η ΕΕ κι εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις, γιατί είναι η αιτία που προκαλεί και οξύνει τα λαϊκά προβλήματα.

Συγκεκριμένα οι αγρότες, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι της περιοχής αγωνίζονται για:

* Την ανατροπή όλων των προτάσεων για την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, γιατί στρέφονται αποκλειστικά σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών.

* Την ανατροπή των αντεργατικών μέτρων που παίρνονται σε βάρος του εργάσιμου χρόνου και της κοινωνικής ασφάλισης. Για ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις, για δημόσια, δωρεάν Υγεία και Παιδεία.

* Την ανατροπή της πολιτικής εξυπηρέτησης των μεγαλοκαταστημάτων, που οδηγεί στο κλείσιμο των μικρομεσαίων επαγγελματιών, τη θέσπιση κινήτρων για τους ΕΒΕ, την κατάργηση της διπλής φορολογίας, τη δημιουργία βιοτεχνικού πάρκου με κρατική ενίσχυση.

Στην κατάληξη του κοινού κειμένου των μαζικών φορέων Τρικάλων και Καρδίτσας δηλώνεται: «Θ' αγωνιστούμε, σε συνεργασία και με άλλους όμορους νομούς και θα επιδιώξουμε την κοινή συσπείρωση και τη δημιουργία αγωνιστικού μετώπου».

Τέλος, καταδικάζεται η σχεδιαζόμενη επίθεση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ σε βάρος του ιρακινού λαού και καλείται η κυβέρνηση να μη συμμετέχει και να μη δώσει καμιά διευκόλυνση στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για την επέμβαση στο Ιράκ και ο λαός της περιοχής να συσπειρωθεί γύρω από τις Επιτροπές Ειρήνης που αγωνίζονται ενάντια στον πόλεμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ