Σάββατο 1 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Αύριο το συλλαλητήριο

Αποφασισμένοι να μη δεχτούν το ξεκλήρισμά τους και να αγωνιστούν για μια πολιτική φιλοαγροτική και ένα παραγωγικό συνεταιρισμό, δηλώνουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποιούν αύριο στις 11.30 το πρωί μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην κεντρική πύλη της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη. Η ΠΑΣΥ που οργανώνει την εκδήλωση καλεί τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης και των γύρω νομών να κατανοήσουν τη μορφή της κινητοποίησης και να συσπειρωθούν μαζί με την αγωνιζόμενη αγροτιά σε κοινό μέτωπο κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ευθυγραμμισμένη με τις εντολές της ΕΕ.

Στο μεταξύ από χτες το μεσημέρι οι αγροτοκτηνοτρόφοι της επαρχίας Λαγκαδά άρχισαν τους αποκλεισμούς δρόμων διεκδικώντας την άμεση καταβολή των επιδοτήσεων και ενισχύσεων στα σκληρά σιτηρά και στα αιγοπρόβατα της περιόδου 2001-2002. Από τις δύο το μεσημέρι όπως είχαν προαναγγείλει έκλειναν με τα τρακτέρ τους περιοδικά το δρόμο Θεσσαλονίκης - Σερρών και δήλωναν ότι αυτή αποτελεί μία πρώτη μορφή κινητοποίησης για τον εμπαιγμό που υφίστανται από το υπουργείο Γεωργίας.

Εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα συναντήθηκαν χτες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη με τον υφυπουργό Γεωργίας Β. Αργύρη, ο οποίος προσπάθησε να καλύψει τις ευθύνες του υπουργείου του σχετικά με τις καθυστερήσεις στην καταβολή των ενισχύσεων. Μετά την ασαφή στάση που τήρησε ο Β. Αργύρης, οι αγρότες αποφάσισαν να συνεχίσουν να παραμένουν στους δρόμους και κατά διαστήματα να αποκλείουν τον κόμβο προς τη Δορκάδα στον εθνικό δρόμο Θεσσαλονίκης - Σερρών. Επίσης οι αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής, με αποφάσεις των συνεταιρισμών τους και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα θα δώσουν μαζικά το «παρών» τους στο αυριανό παναγροτικό συλλαλητήριο.

Καθημερινά διευρύνεται η συμμετοχή των αγροτικών φορέων που καλούν τους αγρότες να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, ενώ περιοδείες αγροτοσυνδικαλιστών της ΠΑΣΥ πραγματοποιούνται σ' όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να ενημερωθούν οι παραγωγοί για τα αιτήματα της συγκέντρωσης. Πούλμαν θα αναχωρήσουν από τις πρωτεύουσες των νομών ώστε να διευκολυνθεί η μετάβαση των διαδηλωτών στη Θεσσαλονίκη.

Περιοδεία στα χωριά της Παιονίας στο Νομό Κιλκίς πραγματοποίησε χτες ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της γραμματείας της ΠΑΣΥ, συνοδευόμενος από πολλά αγροτικά στελέχη. Ο Βαγγέλης Μπούτας που μίλησε σε μαζικές συγκεντρώσεις στο Πολύκαστρο, στον Εύρωπο και το Ασπρο, κάλεσε τους αγρότες να συμμετέχουν μαζικά στο παναγροτικό συλλαλητήριο της Κυριακής. Τη συγκέντρωση στο Πολύκαστρο παρακολούθησαν ο δήμαρχος Δ. Κουλίνας, ο αντιπρόεδρος Γ. Ζούτας και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων, όπως και στις συγκεντρώσεις στον Εύρωπο και στο Ασπρο συμμετείχαν πολλοί εκπρόσωποι της ΤΑ, συνδικαλιστικών και αγροτικών φορέων.

Κατά τ' άλλα συνεχίστηκαν από τις ηγεσίες των τριτοβάθμιων οργανώσεων στα πλαίσια της ΑΓΡΟΤΙΚΑ, οι κριτικές για την εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική. Μαζί με τις διαπιστώσεις τους που γίνονται στις αίθουσες συνεδρίων και ενώπιον ορισμένου ακροατηρίου, δεν παραλείπουν να εκδηλώνουν την αντίθεσή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις, στο μοναδικό δηλαδή τρόπο εκδηλώσεων προβολής των δίκαιων αιτημάτων της αγροτιάς. Χτες ήταν η σειρά του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Καραμίχου που υποστήριξε ότι η προτεινόμενη αποσύνδεση των ενισχύσεων από την παραγωγή, η δυναμική διαφοροποίηση των ενισχύσεων, η ακαμψία και δυσλειτουργικότητα στον τρόπο εφαρμογής της, αφήνουν πολλά κενά. Μιλώντας σε συνάντηση των υπουργών Γεωργίας των Βαλκανίων που έγινε στα πλαίσια της ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ο υπουργός Γ. Δρυς δήλωσε: «προωθούμε την ολοκλήρωση των συμφωνιών σταθεροποίησης και σύνδεσης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων με την ΕΕ και τις διαδικασίες Ευρωπαϊκής πορείας της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Τουρκίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με τρακτέρ στις απεργιακές συγκεντρώσεις (2018-11-27 00:00:00.0)
Απέρριψε η κυβέρνηση τα αιτήματα των αγροτών (2014-01-30 00:00:00.0)
Παραμένουν στο πόστο τους! (2013-02-07 00:00:00.0)
Παρακαταθήκη και για τις κάλπες το αγωνιστικό 2003 (2004-01-11 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα η συγκέντρωση στην Τρίπολη (2004-01-10 00:00:00.0)
Μετερίζια παντού! (2002-01-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ