Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Παραμένουν στο πόστο τους!

Το Σάββατο η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Από το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια Θεσσαλονίκης

Phasma

Από το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια Θεσσαλονίκης
Με περιοδείες και εξορμήσεις στα χωριά της Θεσσαλονίκης και των άλλων νομών της Κεντρικής Μακεδονίας, τα στελέχη της ΠΑΣΥ προετοιμάζουν την επιτυχία του συλλαλητηρίου που θα γίνει το Σάββατο 9 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι, στο Αγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη και της πορείας που θα ακολουθήσει προς την έκθεση «Ζωοτεχνία».

Καθημερινά συμβάλλουν στην ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή των αγροτών στα μπλόκα του αγώνα που στήνονται σε όλη την περιοχή αλλά και προετοιμάζουν τη μαζική συμμετοχή των αγροτών στο μεγάλο συλλαλητήριο του Σαββάτου. Καλούν τους αγρότες να κλιμακώσουν τον αγώνα για την ικανοποίηση των άμεσων ζωτικών αιτημάτων τους και να παλέψουν για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, σε όφελος του λαού.

Στο μεταξύ, πυκνώνουν τα μπλόκα των αγροτών που έχουν στηθεί στους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης.

Στον Εβρο, μαζικοποιείται το μπλόκο στο εργοστάσιο Ζάχαρης έξω από την Ορεστιάδα.

Στη Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ στην Καλλίστη στην Εθνική οδό Ξάνθης - Κομοτηνής.

Στην Ημαθία, οι αγρότες παραμένουν με παραταγμένα τα αγροτικά τους μηχανήματα στον κόμβο της Κουλούρας και στη διασταύρωση της Νάουσας.

Στις Σέρρες, οι αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στο ύψος του Λευκώνα, χτες το πρωί προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Σερρών, πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία. Στο πλευρό τους βρέθηκαν εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες ταξί. Επίσης, μοίρασαν αλεύρι στους παρευρισκόμενους. Στο μεταξύ, παραμένουν τα μπλόκα των αγροτών στο Ροδολίβος και στα Κερδύλλια, όπου επίσης οι αγρότες προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού.

Στο Κιλκίς, οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στον κόμβο Πολυκάστρου στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων.

Στην Πέλλα, οι αγρότες παραμένουν με τα τρακτέρ τους στο ύψος του Γυψοχωρίου.

Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του τμήματος της Εθνικής οδού Καβάλας - Δράμας στο ύψος της Κοινότητας Λυδίας, ενώ παρατεταγμένα συνεχίζουν να έχουν τα τρακτέρ τους στη Μαυρολεύκη και στη διασταύρωση Κοκκινογείων.

Στη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες διατηρούν και μαζικοποιούν τα μπλόκα στα Πράσινα Φανάρια, κοντά στο αεροδρόμιο και στη Χαλκηδόνα, στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Εδεσσας. Οι αγρότες του μπλόκου της Χαλκηδόνας χτες προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου.

Στο πλευρό των αγροτών στο μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια βρέθηκε χτες αντιπροσωπεία της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με την βουλευτή Ελένη Γερασιμίδου. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ νωρίτερα περιόδευσε στην Επανομή και το απόγευμα στο Στίβο. Σε κάθε σταθμό της περιοδείας εξέφραζε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα της φτωχής αγροτιάς και τα αιτήματα που προβάλει. Κάλεσε τους αγρότες αλλά και τον υπόλοιπο λαό να δυναμώσουν την πάλη και τη συμμετοχή τους στα μπλόκα του αγώνα, να καταδικάσουν την πολιτική βαρβαρότητας και αυταρχισμού της τρικομματικής κυβέρνησης. Επίσης, κάλεσαν τους αγρότες να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της ΠΑΣΥ μετατρέποντάς το σε αποφασιστικό βήμα κλιμάκωσης της πάλης για την ικανοποίηση των διεκδικήσεών τους.

Στην Πελοπόννησο

Αυξήθηκαν κατά ένα (σύνολο οχτώ) - στον κόμβο στο Κουρτέσι Ηλείας - τα σημεία στην Πελοπόννησο όπου μικρομεσαίοι αγρότες έχουν βγει με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.

Στην Πάτρα, οι παραγωγοί στη λαϊκή αγορά στο Σκαγιοπούλειο κατέβηκαν σε απεργία και στη συνέχεια προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Γ' ΔΟΥ Πάτρας διαμαρτυρόμενοι για τη φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης, τα χαράτσια και τις απειλές για δήμευση των περιουσιών τους. Μάλιστα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους και το υψηλό κόστος παραγωγής, πέταξαν μπροστά στην είσοδο της Εφορίας φρούτα και λαχανικά. Την ίδια στιγμή αγροτοκτηνοτρόφοι της Αχαΐας παραμένουν ακλόνητοι στις θέσεις τους: Στη διασταύρωση της Αχαγιάς, στην Εθνική οδό Πατρών - Πύργου καθώς και στη θέση Κουρλαμπά και Διάσελο που βρίσκονται στην παλιά Εθνική οδό Πατρών - Τρίπολης.

Ανάλογη κινητοποίηση έγινε και στην Εφορία στο Αργος, όταν μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι που έχουν παρατάξει τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα και μηχανήματα στον κόμβο στο Ανυφί, στο δρόμο των Αρχαιοτήτων (επαρχιακός δρόμος Ναυπλίου - Μυκηνών) μαζί με επαγγελματοβιοτέχνες από την ΠΑΣΕΒΕ προχώρησαν σε τρίωρο συμβολικό αποκλεισμό του καταστήματος.

Στα σύνορα Αρκαδίας - Λακωνίας, στη διασταύρωση για Καρυές, παραμένουν στις θέσεις τους αγρότες από Αρκαδία και Λακωνία. Στη Μεσσηνία εξακολουθούν να είναι παραταγμένα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στον κόμβο στο Σουληνάρι, όπως και στην Ηλεία, όπου μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ) έχουν συγκεντρωθεί και παρατάξει τα μηχανήματά τους από προχτές στον κόμβο της Μαραθιάς.

Στην Ανατολική Στερεά

Αγρότες της Φθιώτιδας πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα της ΠΑΣΥ. Στους συγκεντρωμένους μίλησαν οι πρόεδροι των Αγροτικών Συλλόγων Πελασγίας, Στυλίδας - Αχινού και Μακρακώμης. Σωματεία και φορείς της περιοχής εξέφρασαν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στον αγώνα της αγροτιάς. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στην Ανθήλη, όπου έγινε συμβολικός αποκλεισμός της Εθνικής οδού. Στη Φθιώτιδα τα τρακτέρ παραμένουν στους δρόμους, στην είσοδο της Λαμίας, στο Δομοκό και μεταξύ Ελάτειας και Αμφίκλειας στην παλιά Εθνική οδό Λιβαδειάς - Λαμίας.

Στη Βοιωτία τρακτέρ παραμένουν παραταγμένα στους δρόμους, σε Κάστρο, Ορχομενό, Θήβα και Βάγια. Σε Κάστρο και Θήβα έγιναν χτες συμβολικοί αποκλεισμοί των δρόμων.

Στη Βορειοδυτική Ελλάδα

Εντείνεται η αγανάκτηση των αγροτοκτηνοτρόφων απέναντι στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης να δώσει λύσεις στα καυτά προβλήματά τους, κάτι που εκφράζεται με τη μαζικότερη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις, αλλά και με το στήσιμο νέων μπλόκων. Στην Πρέβεζα μετά το Καναλάκι, όπου οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα δεκάδες τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα από την προηγούμενη βδομάδα, στον αγώνα ρίχνονται και οι αγρότες του Λούρου που έχουν συγκεντρώσει τρακτέρ στη διασταύρωση του Ωρωπού.

Στην Αιτωλοακαρνανία, επίσης, μετά το αγροτικό μπλόκο στον κόμβο του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο, ανοίγει δεύτερο μέτωπο στην Κατοχή Μεσολογγίου, όπου μαζεύονται τρακτέρ στην κεντρική πλατεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ