Κυριακή 2 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Δουλιά μυρμηγκιού...

Στη μάχη της πολιτικής ενημέρωσης των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του χωριού, σχετικά με τις Θέσεις του ΚΚΕ για τη Λαϊκή Συσπείρωση και τις Συνεργασίες σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, ρίχνονται οι οργανώσεις του Κόμματος στη Θεσσαλία.

Στόχος αυτής της πολιτικής εξόρμησης είναι τα μέλη του Κόμματος - κάνοντας «δουλιά μυρμηγκιού» - να έρθουν σε άμεση επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, ανοίγοντας ένα μόνιμο, πλούσιο και γόνιμο διάλογο με το λαό της περιοχής. Ενας διάλογος που μπορεί και πρέπει να οδηγήσει στην ενεργοποίηση των λαϊκών μαζών, ούτως ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις συσπείρωσης, αγωνιστικής παρέμβασης και δράσης για τη διαμόρφωση του Λαϊκού Μετώπου, σε αντιμονοπωλιακή, αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση.

Στην προσπάθεια πλατιού πολιτικού ανοίγματος στον κόσμο της Θεσσαλίας καλούνται να συμβάλουν αποφασιστικά οι φίλοι και οι οπαδοί του ΚΚΕ, οι αγωνιστές με τους οποίους συνεργάστηκαν οι κομμουνιστές μέσα στο μαζικό, λαϊκό κίνημα, όλοι όσοι συμφωνούν με τις θέσεις και τις προτάσεις του Κόμματος.

Αισιόδοξοι

Οι Θεσσαλοί κομμουνιστές πιστεύουν ότι η πολιτική εξόρμηση θα έχει χειροπιαστά αποτελέσματα. Οχι μόνο γιατί είναι, φύσει και θέσει, αισιόδοξοι, αλλά και γιατί βλέπουν πως οι Θέσεις του Κόμματος βρίσκουν λαϊκή απήχηση κι αποδοχή στην περιοχή.

Εχει, δε, μεγάλη σημασία το γεγονός ότι στη Θεσσαλία αρχίζει να γίνεται πράξη η κοινή, αγωνιστική δράση των λαϊκών στρωμάτων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως δείχνουν τα μεγάλα, παλλαϊκά συλλαλητήρια, που πραγματοποιήθηκαν, πριν 10 μέρες στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα, αλλά και οι προσπάθειες που γίνονται για το συντονισμό της λαϊκής, αγωνιστικής δράσης σε πανθεσσαλικό επίπεδο.

Το βάρος της άμεσης, ενημερωτικής, πολιτικής δουλιάς αναλαμβάνουν οι Κομματικές Οργανώσεις Βάσης (ΚΟΒ), φιλοδοξώντας να έρθουν σε άμεση, προσωπική επαφή με χιλιάδες ανθρώπους, στις πόλεις και στα χωριά, που θα θελήσουν να μάθουν τι λέει το ΚΚΕ, να συζητήσουν με τους κομμουνιστές, να πουν τη γνώμη τους, να μεταφέρουν τις προτάσεις τους, συμβάλλοντας, έτσι, στον εμπλουτισμό των θέσεων του Κόμματος.

Πρόγραμμα δράσης

Στα πλαίσια των παρεμβάσεων των ΚΟΒ έχουν καθοριστεί συγκεκριμένα προγράμματα δράσης και στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας.

Στη Λάρισα συσκέψεις προγραμματίζουν, για το άμεσο διάστημα, οι ΚΟΒ που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ενδυσης, των Εμποροϋπαλλήλων, των ΟΤΑ, της ΔΕΗ, των Επαγγελματοβιοτεχνών, των Εμπόρων.

Στη Μαγνησία οι ΚΟΒ στο χώρο του Μετάλλου, των Οικοδόμων κι άλλων εργασιακών χώρων, στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα στους χώρους των νοσοκομείων, της Παιδείας κ.α. Η εμπειρία από τη σύσκεψη που έγινε στο χώρο της Παιδείας στη Μαγνησία είναι πολύ ενθαρρυντική, καθώς συμμετείχαν πολλοί φίλοι και οπαδοί του Κόμματος.

Στη μάχη μπαίνουν άμεσα οι ΚΟΒ που δρουν σε χωριά των νομών, με στόχο την ενημέρωση των αγροτών και των άλλων εργαζομένων της υπαίθρου και την ενεργοποίησή τους στην πάλη για ριζικές κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές και ανακατατάξεις.

Εκτός από τη δραστηριοποίηση των ΚΟΒ, εκδηλώσεις προγραμματίζουν και οι Αχτιδικές και Νομαρχιακές Επιτροπές του Κόμματος, με θέματα που αφορούν στην πάλη για το Λαϊκό Μέτωπο, αλλά και τις αναγκαίες λαϊκές συσπειρώσεις στους χώρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Παιδείας, της Υγείας, του Πολιτισμού κ.α.

Και, βεβαίως, θα συνεχιστεί η εξόρμηση με το «Ριζοσπάστη», που δίνει τη δυνατότητα πολιτικής επαφής με το λαό της περιοχής, σε μαζικό επίπεδο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουμε τη μάχη δυναμικά και αισιόδοξα (2008-12-24 00:00:00.0)
Να αξιοποιήσουμε τις μεγάλες δυνατότητες (2007-12-29 00:00:00.0)
Στόχος η υπερκάλυψη των πλάνων (2006-12-29 00:00:00.0)
«Βαρόμετρο» της ταξικής πάλης (2006-03-19 00:00:00.0)
Αισιόδοξα για την υπερκάλυψη του πλάνου (2002-12-03 00:00:00.0)
Μεγάλες οι δυνατότητες για την υπερκάλυψη των στόχων (2000-11-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ