Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στόχος η υπερκάλυψη των πλάνων

Σε Θεσσαλία και Ανατολική Στερεά - Εύβοια η αισιοδοξία δείχνει να πατά σε στέρεες βάσεις

Με το «βλέμμα στραμμένο» στον τελικό στόχο, που είναι η κάλυψη και η υπερκάλυψη του πλάνου, συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης της ΚΕ του ΚΚΕ, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, στη Θεσσαλία. Η μάχη με το κουπόνι στο χέρι δίνεται με αισιοδοξία, ενώ ο σχεδιασμός και η οργάνωσή της, συνδυάζει την Οικονομική Εξόρμηση με την πολιτική δράση του Κόμματος για τα λαϊκά προβλήματα.

Η αισιοδοξία «πατά» στην ανταπόκριση που βρίσκει το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, από τους εργαζόμενους και τ' άλλα λαϊκά στρώματα της περιοχής που στο τελευταίο κλείσιμο βρήκε την Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας να έχει καλύψει το 52,34 του πλάνου της, ενώ ιδιαίτερο «βάρος» δίνεται τις γιορτινές μέρες στις επαφές που έχουν με γνωστούς και φίλους. Βεβαίως, αυτό δεν εφησυχάζει τους κομμουνιστές καθώς ξέρουν ότι υπάρχει ακόμα δρόμος μέχρι τον τελικό στόχο, έχοντας επίγνωση των δυσκολιών που δημιουργεί η άσχημη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι και τ' άλλα λαϊκά στρώματα εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στον «Ρ» ο Τ. Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του Κόμματος τονίζει: «Στις 22 Δεκέμβρη "κλείσαμε" έχοντας καλύψει το 56,1% του πλάνου, στη Λάρισα, με πρωτοπόρες τις Αχτίδες Ιδιωτικού Τομέα (61,4%), του Δημοσίου (55,2%) και Συνοικιών (53,6%). Η μάχη δίνεται ώστε να μπει στην υπόθεση της Οικονομικής Εξόρμησης όλο το κομματικό δυναμικό, καθώς υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι θετική, κυρίως των εργατοϋπαλλήλων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων της πόλης. Κάποια καθυστέρηση στην κάλυψη του πλάνου, συναντάμε στην ύπαιθρο, δεδομένων των άμεσων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες, εκτός των γενικότερων που δημιουργεί και οξύνει η εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής αποζημιώσεων επιδοτήσεων κ.ά. Φιλοδοξούμε ότι το επόμενο διάστημα θα κάνουμε κι αυτά τα "βήματα", ενώ στοχεύουμε στο τέλος της εβδομάδας να φτάσουμε την κάλυψη του πλάνου μας στο 70%».


Ο Γ. Τσιούτρας, Γραμματέας της ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, όπου πρώτη στην κάλυψη του πλάνου έρχεται η Αχτίδα Πόλης (50%) και από τις Κομματικές Οργανώσεις, η ΚΟΒ Εκπαιδευτικών (55%) επισημαίνει: «Η λαϊκή ανταπόκριση που βρίσκουμε στο κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ μας κάνει να αισιοδοξούμε για την υπερκάλυψη του πλάνου. Σ' αυτή την κατεύθυνση δίνουμε τη μάχη, ταυτόχρονα με την πολιτική δραστηριότητα που αναπτύσσουμε αυτό το διάστημα, ιδιαίτερα για την Παιδεία και το αγροτικό ζήτημα, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα ενίσχυσης του ΚΚΕ που παλεύει για τα λαϊκά προβλήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα χωριά της Καρδίτσας, όπου δίνουμε "παρών", μικρομεσαίοι αγρότες, που υποφέρουν από την πολιτική ξεκληρίσματος της ΕΕ, την οποία εφαρμόζει πιστά η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, δίνουν με προθυμία από το υστέρημά τους για να "κόψουν" κουπόνια, καθώς γνωρίζουν και αναγνωρίζουν τη συνεπή και συνεχή δράση και πάλη του ΚΚΕ για την επίλυση των προβλημάτων τους».

Στην Ανατολική Στερεά - Εύβοια

Με αισιοδοξία και ενθουσιασμό οι Κομμουνιστές και Κομμουνίστριες, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ, στην Ανατολική Στερεά - Εύβοια, μετά και τα θετικά αποτελέσματα της πρόσφατης εκλογικής μάχης στους δήμους και τις νομαρχίες, μπήκαν και συνεχίζουν, στη μάχη αυτή τη φορά για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος το δίμηνο Δεκέμβρης 2006 - Γενάρης 2007 και την κάλυψη και υπερκάλυψη του πλάνου της Κομματικής Οργάνωσης του κάθε νομού ξεχωριστά.

Το «δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπερκαλυφθεί το πλάνο» της κάθε Νομαρχιακής Επιτροπής, είναι δέσμευση που ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει διαψευστεί από το αποτέλεσμα.

Οι δεσμοί του Κόμματος και της κάθε Οργάνωσης στον τόπο της είναι μακρόχρονοι με την εργατική τάξη και τ' άλλα λαϊκά στρώματα, η παρουσία και στήριξη των αγώνων τους για την επίλυση των προβλημάτων τους, συνεχής και συνεπής.

Αρα, υπάρχουν και οι προϋποθέσεις και οι «όροι» αυτή η αισιοδοξία να δικαιωθεί και αυτή τη φορά.

Αυτό μας τονίζει, σε συνομιλία που είχαμε μαζί του και ο Παναγιώτης Μπακόλας, μέλος του Γραφείου Περιοχής και υπεύθυνος οικονομικός. «Σχεδόν, όλα, προχωράνε καλά. Εμείς πρέπει να επιδιώκουμε πάντα το καλύτερο. Η εμπειρία υπάρχει, ο σχεδιασμός και η οργάνωση της δουλιάς έχουν γίνει. Χρειάζεται ο συνεχής έλεγχος, η διαπίστωση της όποιας καθυστέρησης υπάρχει και η διορθωτική συνέχεια.

Ετσι, παρότι η περιοχή της Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας - όλοι οι νομοί της και ιδιαίτερα οι δύο μεγαλύτεροι νομοί της Εύβοιας και Φθιώτιδας - πλήττεται από την ανεργία, σε υψηλά ποσοστά, μπορούμε να πούμε ότι προχωράμε ικανοποιητικά. Εκείνο που πρέπει να προσέξουμε είναι αυτό που λέμε όλοι. Δηλαδή το πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους - υπάλληλους, τα άλλα λαϊκά στρώματα, σε όλους όσους γνωρίσαμε, μιλήσαμε μαζί τους, ψήφισαν τους συνδυασμούς που στήριξε το ΚΚΕ, στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Κι αυτός ο κόσμος είναι χιλιάδες. Να μπουν όλοι στη δίμηνη αυτή μάχη, να αξιοποιηθούν οι φίλοι του Κόμματος για να φτάσουμε ακόμα μακρύτερα.

Εκείνο που έχει δείξει η πρακτική είναι ότι όπου το τολμήσαμε, πετύχαμε. Εργαζόμενος λαός και ΚΚΕ έχουν σχέση αμφίδρομη. ΚΟΒ που έχουν αξιοποιήσει αυτή την εμπειρία και δραστηριοποιούνται σ' αυτή την κατεύθυνση, έχουν ήδη υψηλά ποσοστά ή έχουν καλύψει το πλάνο τους πριν τελειώσει ο πρώτος μήνας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ