Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαμάχη για το αρχείο του Α. Παπανδρέου

Στη βιβλιοθήκη της Βουλής θα παραχωρηθεί τελικά τμήμα του αρχείου του Α. Παπανδρέου που αφορά την πρωθυπουργική του θητεία. Συγκεκριμένα, το αρχείο δέχτηκε να παραδώσει στη Βουλή η Δ. Λιάνη - Παπανδρέου, η οποία κατέχει και το σύνολο του αρχείου του Α. Παπανδρέου μετά από πρόταση της προέδρου της Βουλής Αν. Μπενάκη - Ψαρούδα. Τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν μετά από τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου των επιστολών που αντάλλαξαν οι δύο πλευρές.

Η συγκεκριμένη κίνηση της Δ. Λιάνη προκάλεσε την επίσημη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ. Με επιστολή του προς την ίδια, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα, ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ν. Αθανασάκης εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την ενέργεια της Δ. Λιάνη - Παπανδρέου να ανακοινώσει ότι αποδέχεται την πρόταση της προέδρου της Βουλής να δοθεί στη Βιβλιοθήκη της Βουλής το αρχείο του Α. Παπανδρέου.

Μάλιστα, ο Ν. Αθανασάκης, αφήνοντας αιχμές προς την Δ. Λιάνη, στο ίδιο κείμενο ανέφερε: «Δεν πιστεύω ότι το θέμα του Αρχείου μπορεί να συναρτηθεί με οποιοδήποτε άλλο θέμα από αυτά που συζητήθηκαν, "όχι σαν απαιτήσεις, αλλά σαν διεκδικήσεις", σύμφωνα με τη διατύπωσή σου. Κάτι τέτοιο θα έδινε την εικόνα μιας απαράδεκτης, σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, διαπραγμάτευσης». Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης πως «είναι προφανές ότι καθένας φέρει την ευθύνη των αποφάσεών του και κρινόμαστε όλοι γι' αυτές».

Στην επιστολή του ο Ν. Αθανασάκης, επίσης, αναφέρει ότι είχε συμφωνηθεί στη συνάντηση που είχε ο ίδιος με τη χήρα του Αν. Παπανδρέου «να δοθεί ένα μικρό περιθώριο χρόνου, πριν υπάρξουν από την πλευρά της αποφάσεις», ενώ χαρακτήρισε «αβάσιμες και εκτός πραγματικότητας» όσες κατηγορίες εξαπέλυσε η Δ. Λιάνη εναντίον της «Χαριλάου Τρικούπη» και του επίσημου ΠΑΣΟΚ και σημειώνει ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι πως «το αρχείο του Ανδρέα Παπανδρέου πρέπει να είναι ενιαίο και να συγκεντρωθεί τελικά στο Ιδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου».

Εξάλλου, χτες ο Ν. Αθανασάκης δημοσιοποίησε τον «Κώδικα Δεοντολογίας και Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ», που προβλέπει μεταξύ άλλων, «κανόνες διαφάνειας στη λειτουργία των Οργάνων και στην οικονομική διαχείριση και τις προεκλογικές δαπάνες, καθώς και την εισαγωγή του "πόθεν έσχες" σε όλα τα εκλεγμένα σε Οργανα στελέχη του ΠΑΣΟΚ». Θεσπίζει, επίσης, «ασυμβίβαστα για τα Μέλη που κατέχουν έμμισθη θέση πολιτικού χαρακτήρα στο κράτος ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και για εκλεγμένα σε Οργανα Μέλη του Κινήματος, για την ανάδειξή τους ως υποψήφιων βουλευτών, νομαρχών ή δημάρχων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κυριαρχεί γκρίνια και εσωστρέφεια(2006-10-19 00:00:00.0)
Στα όργανά τους...(2006-09-23 00:00:00.0)
«Γενικόλογες» οι αναφορές Τζουμάκα...(2006-09-22 00:00:00.0)
Φουρτούνα από το «σουηδικό μοντέλο» που... το θέλουν όλοι(2006-04-08 00:00:00.0)
Οι προτάσεις του Γ. Παπανδρέου ...αντιμετωπίζουν την ανεργία!(2006-03-22 00:00:00.0)
Αγωγή κατά της Λιάνας Κανέλλη(2001-06-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ