Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Κυριαρχεί γκρίνια και εσωστρέφεια

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης και η γραμματέας Μ. Ξενογιαννακοπούλου προσπαθούσαν με δηλώσεις και συνεντεύξεις τους να ...πείσουν ότι το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επέφερε «ανατροπή του πολιτικού σκηνικού» υπέρ του ΠΑΣΟΚ, όπως είχε υποστηρίξει το βράδυ των εκλογών ο Γ. Παπανδρέου.

Η συγκεκριμένη εκτίμηση των στενών συνεργατών του Γ. Παπανδρέου δε βρίσκει απήχηση στο σύνολο των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που μιλούν για «αστοχίες» στις επιλογές των υποψηφίων και «λάθους χειρισμούς». Τα βέλη των στελεχών του ΠΑΣΟΚ έχουν συγκεκριμένους στόχους και κατευθύνονται στο πρόσωπο της γραμματέως του κόμματος και στον υπεύθυνο της εκλογικής επιτροπής Αλ. Παπαδόπουλο. Οι απόψεις βέβαια δε δημοσιοποιούνται, ενόψει του δεύτερου γύρου των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, όμως από την επόμενη βδομάδα αναμένονται εξελίξεις στη «Χαριλάου Τρικούπη».

Πάντως, χτες η υποψήφια νομάρχης Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Β. Πατουλίδου, με δηλώσεις της, ανέφερε ότι στην προεκλογική περίοδο δεν είχε τη στήριξη των βουλευτών του κόμματος που εκλέγονται στο νομό. «Το αποτέλεσμα στη Νομαρχία προήλθε από τη Βούλα Πατουλίδου και δυο - τρεις στενούς συνεργάτες», ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια. Ευθείες αιχμές προς το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Αν. Γκερέκου άφησε με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Αλφα» ο Κ. Κουλούρης, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Στην Κέρκυρα έχουμε ένα μεγάλο στέλεχος του πολιτικού συμβουλίου που ρυθμίζει τα θέματα εκεί. Αυτό το πολιτικό συμβούλιο το ρύθμισε πλήρως εκεί, χάσαμε το ένα (νομαρχία) και δίνουμε μάχη για το άλλο (δήμο)»...

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, στον Γ. Παπανδρέου γίνονται εισηγήσεις για την επίσπευση διεξαγωγής «προγραμματικού συνεδρίου», προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να διαμορφώσει τις θέσεις του και το πρόγραμμά του, ενόψει των εθνικών εκλογών και συγχρόνως να γίνουν αλλαγές στα κορυφαία όργανα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια στιγμή, η Μ. Ξενογιαννακοπούλου, με δηλώσεις της στο ραδιόφωνο του «Αλφα», υποστήριξε ότι υπάρχει «υποχώρηση των δυνάμεων της Νέας Δημοκρατίας» και προτάσσοντας το αποτέλεσμα της υπερνομαρχίας Αθήνας - Πειραιά μίλησε για «μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ». Στο ίδιο μήκος κύματος, και ο Ν. Αθανασάκης έκανε λόγο για «πολιτική αλλαγή» και υποστήριξε ότι πλέον υπάρχει «ισοδυναμία» ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. «Αλλαγή», υποστήριξε ο Ν. Αθανασάκης, υπάρχει «όταν από το -5% των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών, πάει στην ισοδυναμία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με όπλα ψευδεπίγραφα συνθήματα... (2007-09-04 00:00:00.0)
Διαμάχη για το αρχείο του Α. Παπανδρέου (2006-12-29 00:00:00.0)
Υπάρχει γκρίνια... υποβόσκει αμφισβήτηση (2006-10-18 00:00:00.0)
Εμμεση αναφορά για πρόωρες βουλευτικές εκλογές (2006-10-16 00:00:00.0)
Εσωκομματικές κόντρες για τον τρόπο εκλογής Προέδρου (2006-05-13 00:00:00.0)
Στην ίδια αντιδραστική κατεύθυνση (2006-05-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ