Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ «ΜΥΣΤΙΚΟ» ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ «ΕΓΚΛΗΜΑ»

ΤΟ «ΜΥΣΤΙΚΟ»: «Η Τογιότα ετοιμάζεται για το "θρόνο" της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο (...) αναμένεται ότι θα πουλήσει μέσα στο επόμενο έτος 9,34 εκατ. οχήματα (...) το μεγάλο ατού της Τογιότα - και ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας - είναι ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται τις γραμμές παραγωγής της. Η ιαπωνική εταιρεία έχει καταφέρει να πετύχει σημαντικές οικονομίες κλίμακος στη γραμμή παραγωγής» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: «Η Νέα Υόρκη είναι η πόλη των αντιθέσεων (...) ένας στους επτά κατοίκους της Νέας Υόρκης αντιμετωπίζει πρόβλημα διαβίωσης λόγω του υψηλού κόστους ζωής, το οποίο εκμηδενίζει την αγοραστική δύναμή του και τον αναγκάζει να τρέφεται σε δημόσια συσσίτια παρά το γεγονός ότι εργάζεται κανονικά (...) το 1/5 των Νεοϋορκέζων βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας (...) περίπου το 1/4 των 1.900.000 παιδιών της πόλης ζει σε συνθήκες εξαθλίωσης (...) οι περισσότεροι από τους φτωχούς, ανέργους και χαμηλόμισθους της πόλης αντιμετωπίζουν πρόβλημα παχυσαρκίας. Δε διαθέτουν αρκετά χρήματα ώστε να ακολουθούν ισορροπημένη διατροφή και είναι αναγκασμένοι να καταναλώνουν μόνο χάμπουργκερ και πατάτες τηγανητές (...) στην άλλη πλευρά της πόλης οι τραπεζίτες της Γουόλ Στριτ έχουν να λαμβάνουν χριστουγεννιάτικο μπόνους ύψους 24.000.000 δολαρίων κατά μέσο όρο» (τα στοιχεία σε έρευνα του «Reuters» /«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).

ΤΟ «ΕΓΚΛΗΜΑ»: «Οι Ελληνες επιχειρηματίες που εδώ και χρόνια "κάνουν δουλειές" στα Βαλκάνια, θεωρούν την ένταξη της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση μια ευοίωνη εξέλιξη (...) η απίθανη έκταση της διαφθοράς και η κυριαρχία της μαφίας στα δίκτυα διακίνησης εμπορευμάτων κλπ. αποτελούσαν εμπόδια για τις ελληνικές επιχειρήσεις που πλήρωναν λύτρα προστασίας (...) οι Ελληνες επιχειρηματίες μπορούν να ελπίζουν ότι το κόστος λειτουργίας των μονάδων τους στις δύο αυτές χώρες θα βαίνει μειούμενο γεγονός που θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα των επενδύσεών τους» (ο Νίκος Νικολάου στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ