Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση Χριστόφια - Ταλάτ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας, είχε προχθές βράδυ σύντομη συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στο περιθώριο δεξίωσης στα Κατεχόμενα για την 36η επέτειο από την ίδρυση του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ).

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης, ο οποίος ήταν παρών στη δεξίωση, ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση των κυρίων Χριστόφια και Ταλάτ «εκφράστηκε η διάθεση και η πρόθεση των δύο πλευρών για λύση του Κυπριακού». Ο κ. Κατσουρίδης διευκρίνισε ότι δε συζητήθηκε το θέμα της διάνοιξης του οδοφράγματος της οδού Λήδρας.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, συμφωνήθηκε συνάντηση μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη μεταξύ των ηγεσιών των δύο κομμάτων, ΑΚΕΛ και ΡΤΚ, με επικεφαλής τους κυρίους Χριστόφια και Σογιέρ.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Αλήθεια», ανέφερε ότι όχι μόνο δεν ενοχλούν οι τουρκικές εκλογές του 2007 για την επίλυση του Κυπριακού, αλλά ο ίδιος δεσμεύεται εντός του 2007 να κάνει ό,τι είναι δυνατό για συνολική επίλυση του προβλήματος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αλήθεια», ο κ. Ταλάτ κάλεσε την ελληνοκυπριακή πλευρά «να κάνει και αυτή το ίδιο, ώστε εντός του 2007 η Κύπρος να χαιρετίσει τον υπόλοιπο κόσμο ως Ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ