Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ παίζουν «παιχνίδι» για την απόσπαση της λαϊκής συναίνεσης

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Η παραπέρα ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών είναι μια ακόμα πολιτική επιλογή όπου καταγράφεται συμφωνία μεταξύ των εταίρων του δικομματισμού. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνονται πως η διεύρυνση της καταστολής, η συρρίκνωση των ατομικών και συλλογικών λαϊκών ελευθεριών, είναι προϋποθέσεις για την εφαρμογή μιας πολιτικής τόσο αντιλαϊκής που γεννά αντιδράσεις και οξύνει τις αγωνιστικές διαθέσεις. Τις τελευταίες μέρες η αξιοποίηση από τα ΜΜΕ εγκληματικών κρουσμάτων για τη διόγκωση του φαινομένου της εγκληματικότητας, την οποία ωστόσο αποσυνδέουν από τα κοινωνικά και οικονομικά αίτια που την προκαλούν, έδωσε την ευκαιρία στην κυβέρνηση αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση να επαναφέρουν αντιδραστικές τους προτάσεις.

Ετσι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε για... περισσότερη αστυνομία, λέγοντας πως όταν το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση «θα επανασχεδιάσει τη λειτουργία της αστυνομίας ώστε να υπάρχει η απαραίτητη μάχιμη δύναμη δίπλα στον πολίτη»! Με τη σειρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρας έφτασε να ισχυριστεί ότι για τις ελλείψεις προσωπικού στην αστυνομία ευθύνονται οι... διαδηλώσεις! Και φυσικά, εκμεταλλευόμενος και το κλίμα εγκληματοφοβίας, επανέφερε την πρόταση για περιστολή του δικαιώματος των διαδηλώσεων. Ισχυρίστηκε συγκεκριμένα ότι οι «ελλείψεις σε προσωπικό» στην Αστυνομία οφείλονται στο «γεγονός ότι το 2005 απασχολήθηκαν 96.000 αστυνομικοί στις 711 μικρές διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας». Μάλιστα, ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ βοήθεια για την αντιμετώπιση των πορειών και τον περιορισμό τους σε μια λωρίδα κυκλοφορίας!

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για άλλη μια φορά αποφεύγουν να τοποθετηθούν επί της ουσίας του υπαρκτού προβλήματος της αύξησης της εγκληματικότητας: Των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών συνθηκών που διαμορφώνει η επίδραση της κυρίαρχης αστικής ιδεολογίας», υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε σχόλιό του για την εγκληματικότητα, το οποίο συνεχίζει ως εξής:

«Πρωταρχικός στόχος και αποστολή της ΕΛ.ΑΣ. είναι, όπως ομολόγησε και ο Β. Πολύδωρας, η παρακολούθηση και καταστολή του λαϊκού κινήματος και όχι η αντιμετώπιση του εγκλήματος. Αυτό έρχεται σε δεύτερη μοίρα και σήμερα και επί ΠΑΣΟΚ. Οι ελλείψεις σε προσωπικό παρουσιάζονται μονίμως στις υπηρεσίες αντιμετώπισης του εγκλήματος. Αντίθετα οι υπηρεσίες παρακολούθησης και καταστολής των λαϊκών αγώνων παρουσίαζαν και παρουσιάζουν πληθώρα προσωπικού και μέσων.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ "αντιπαρατίθενται" τάχα για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών. Ο ελληνικός λαός όσο ακούει για μέτρα για την ασφάλειά του, τόσο περισσότερο πρέπει να ανησυχεί. Να καταλάβει το "παιχνίδι" που παίζεται για την απόσπαση της συναίνεσής του στην ένταση των αστυνομικών μέτρων, στην ενίσχυση της αστυνομοκρατίας», καταλήγει το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ