Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα κατασταλτικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ πώς τα κατάφεραν, αλλά το θέμα της ...αστυνόμευσης έχει έρθει έτσι εκ θαύματος στις πρώτες γραμμές της επικαιρότητας. Τα τηλεοπτικά κανάλια έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να παρουσιάσουν... αιμοδιψείς ληστές (κατά προτίμηση αλλοδαπούς) και τρομαγμένους πολίτες.

Οσο για τις συζητήσεις περί της ανεπάρκειας της Αστυνομίας και περί των αναγκών για περισσότερη αστυνόμευση δίνουν και παίρνουν. Κάτι που - στα σίγουρα - δεν ενοχλεί τις περίφημες εταιρείες «σεκιούριτι».

Μιλάμε γι' αυτές τις εταιρείες που ολοένα και πολλαπλασιάζονται, έχοντας ιδιαίτερη έφεση στην απασχόληση ανθρώπων χωρίς ωράρια, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Οσο το δυνατόν, πιο φθηνό εργατικό δυναμικό δηλαδή.

Φυσικά, σε όλο αυτό τον κουρνιαχτό, οι λόγοι και οι αιτίες που γεννούν την υπαρκτή εγκληματικότητα δεν έχουν θέση. Πόσο μάλλον κάποιες αξίες που λέγονται «δημοκρατικές ελευθερίες» και «ατομικά δικαιώματα».

Το μόνο που μένει είναι να ξεκινήσει (έντεχνα) και ο προβληματισμός διαφόρων «ειδικών» περί της ανάγκης για ελαστικότητα στην παροχή αδειών οπλοφορίας. Ετσι, για να μιμηθούμε «τα καλά» των ΗΠΑ και την κοινωνία που έχουν φτιάξει.

Οπως και να 'χει, πάντως, είναι γνωστό σε όλους πού καταλήγουν αυτού του είδους οι συζητήσεις. Εχουν τον ίδιο στόχο και το ίδιο αποτέλεσμα με την περίφημη «τρομοϋστερία», που συνεχίζει να βασιλεύει στις «δυτικές δημοκρατίες».

Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί μεγαλώνουν, διογκώνονται και «απελευθερώνονται». Και, φυσικά, σε τίποτε δεν έχουν να κάνουν με την εγκληματικότητα. Μόνο με τις αντιστάσεις του κόσμου σε όσα γίνονται έχουν να κάνουν.

ΠΕΡΗΦΑΝΕΥΕΤΑΙ Η κυβέρνηση για την προωθούμενη «αναμόρφωση του πτωχευτικού δικαίου». Μιλάμε για αλλαγές τέτοιες που μάλλον θα θεωρείται ...προνομιακή κατάσταση η πτώχευση για τις Ανώνυμες Εταιρείες. Ιδίως αυτές που φροντίζουν να μην πληρώνουν τους εργαζόμενους.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Κι ας μη διατείνονται ότι παίρνουν τέτοια μέτρα για τους «μικρομεσαίους». Γιατί οι «μικρομεσαίοι» είναι ως γνωστόν χρεωμένοι «μέχρι το λαιμό» στις τράπεζες, των οποίων τα δικαιώματα κάθε άλλο παρά θίγονται από τα μέτρα που προωθούνται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ