Τετάρτη 22 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Οι προτάσεις του Γ. Παπανδρέου ... αντιμετωπίζουν την ανεργία!

«Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, οι προτάσεις του Γιώργου Παπανδρέου, δίνουν δικαιώματα στους νέους για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της ανεργίας», δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης, αναφερόμενος στην προεκλογική πρόταση του Γ. Παπανδρέου από το Λαύριο για την ανασφάλιστη εργασία των νέων.

Ο Ν. Αθανασάκης ήρθε χτες να επιβεβαιώσει, ότι η συγκεκριμένη πρόταση του Γ. Παπανδρέου, δεν αποτελεί απλά μια προεκλογική εξαγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αλλά κεντρική πολιτική θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενταγμένη στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει σήμερα η ΝΔ.

Εξάλλου ο Γ. Παπανδρέου, παρά τις συνεχόμενες αναφορές από την κυβέρνηση και τον πρόεδρο του ΣΕΒ με αφορμή τη συγκεκριμένη του πρόταση, δεν έχει προχωρήσει σε καμιά δημόσια τοποθέτηση με την οποία να αναιρεί το περιεχόμενο και τους στόχους της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης των συντονιστών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής Γ. Φλωρίδης που είχε στηρίξει τη συγκεκριμένη πρόταση από την πρώτη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι ο ανασφάλιστος χρόνος των νέων, που ο Γ. Παπανδρέου πρότεινε να είναι τέσσερα χρόνια, «θα προσμετρηθεί, εάν προσμετρηθεί στο τέλος του εργασιακού του βίου...». Αποδεικνύοντας περίτρανα ότι το ΠΑΣΟΚ προτείνει «μαύρη» εργασία για τέσσερα χρόνια, χωρίς την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τους εργοδότες και χωρίς φυσικά το κράτος να καλύψει το συγκεκριμένο κόστος, όπως επιχείρησε η «Χαριλάου Τρικούπη» να προπαγανδίσει. Ο Ν. Αθανασάκης συγχρόνως υποστήριξε ότι «στη Γαλλία η Δεξιά, θέλει να κάνει τους νέους, πολίτες δεύτερης κατηγορίας», ενώ όπως ισχυρίστηκε οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, δίνουν δικαιώματα στους νέους για την αντιμετώπιση της ανεργίας...

Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να οξύνει την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, γύρω από το συγκεκριμένο θέμα και ο Ν. Αθανασάκης δήλωσε ότι ο Θ. Ρουσόπουλος «διαστρεβλώνει» και «συκοφαντεί» τις προτάσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων. «Ο λαϊκισμός, η διαστρέβλωση και η ψευδολογία, είναι συνώνυμο της ΝΔ, είτε ως αντιπολίτευσης είτε ως κυβέρνησης», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή ο Γ. Παπανδρέου με δηλώσεις του πριν τη συνεδρίαση των συντονιστών, συνεχίζοντας να ανοίγει το δρόμο στην κυβέρνηση για την προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής, υποστήριξε ότι δεν προχωράει τις μεταρρυθμίσεις. Συγχρόνως, εγκάλεσε την κυβέρνηση για «έλλειψη συντονισμού» στα θέματα των ΔΕΚΟ και της «Ολυμπιακής», αφού στην πρώτη περίπτωση δεν υλοποιεί το αντεργατικό της νομοσχέδιο και στη δεύτερη δεν προχωράει στο ξεπούλημα του εθνικού αερομεταφορέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ