Τετάρτη 22 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Λαϊκή αγωνιστική συμμαχία

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων που θα δώσουν και στις τοπικές εκλογές τη μάχη για να απεγκλωβιστούν τα λαϊκά στρώματα από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και όποια άλλη πολιτική δύναμη συμβάλλει επί της ουσίας στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Για να ισχυροποιηθεί ο πόλος της αντίστασης και της προοπτικής

ό,τι εκφράζεται στους καθημερινούς αγώνες, στον κάμπο και στην πόλη, πρέπει να βρει την αντανάκλασή του και στις τοπικές εκλογές
ό,τι εκφράζεται στους καθημερινούς αγώνες, στον κάμπο και στην πόλη, πρέπει να βρει την αντανάκλασή του και στις τοπικές εκλογές
Στο πλαίσιο της πανελλαδικής συνεργασίας του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης και της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών για τις τοπικές εκλογές, ανακοινώθηκαν, χτες στη Λάρισα, οι υποψηφιότητες για τη Νομαρχία και δήμους του νομού. Υποψήφιος νομάρχης θα είναι ο Μπάμπης Μπακούλας, γεωπόνος, στέλεχος του ΔΗΚΚΙ, νομαρχιακός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων ο Αγις Παπαστεργίου, δικηγόρος και επί πολλά χρόνια, δημοτικός σύμβουλος Λάρισας. Ανακοινώθηκε, επίσης, ότι υποψήφιος δήμαρχος Γόννων θα είναι ο Τάκης Δημεράς, Λακέρειας ο Ρίζος Μαρούδας, Ελασσόνας ο Βασίλης Κατής, Ποταμιάς ο Τάκης Ευθυμίου, και Ολύμπου ο Θανάσης Κατής, ενώ θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις και για άλλους δήμους.

Ταυτόχρονα, με την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων, που έγινε στο Κέντρο «Φρούριο», παρουσιάστηκε και η πολιτική πρόταση, με την οποία οι συνεργαζόμενες δυνάμεις θα δώσουν την εκλογική μάχη.

Μιλώντας, ο Τ. Τσιαπλές, Γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος, αναφέρθηκε στον πολιτικό χαρακτήρα της μάχης των τοπικών εκλογών και τόνισε ότι «οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις δεν εξαιρούν την ΤΑ. Ενα σημαντικό μέρος υλοποιείται απ' αυτή, με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των Δήμων και Νομαρχιών διοικείται από τις δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τη συνεργασία και του ΣΥΝ, που συμφωνούν μ' αυτές».

από την ταξική απεργιακή πορεία στις 15 του Μάρτη
από την ταξική απεργιακή πορεία στις 15 του Μάρτη
Και υπογράμμισε: «Εμείς ζητάμε δύναμη, για να αναπτυχθεί ο πόλος της αντίστασης, για να μην εφαρμοστούν αντιλαϊκά μέτρα στους δήμους, για να αναπτυχθεί η πάλη ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, στην προοπτική της διεκδίκησης της Λαϊκής Εξουσίας. Ο λαός να καταδικάσει αυτές τις πολιτικές και να περιορίσει δραστικά τις δυνάμεις τους στην ΤΑ. Να ενισχύσει τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια συνεργασίας που θα στηρίξουν το ΚΚΕ με το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και την Πρωτοβουλία Αριστερών Πολιτών. Να έχει τους δικούς του εκπροσώπους ο λαός και όχι το κεφάλαιο στην Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Αλλιώς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την αντιλαϊκή λαίλαπα που έρχεται».

Εκ μέρους του ΔΗΚΚΙ μίλησε ο Β. Γρηγορίου, επισημαίνοντας ότι η αποφασιστική ενίσχυση των ψηφοδελτίων της ριζοσπαστικής λαϊκής συμμαχίας μπορεί να σηματοδοτήσει και να διεγείρει διεργασίες αγωνιστικής συσπείρωσης και περαιτέρω ωρίμανσης των προϋποθέσεων της συγκρότησης ενός ριζοσπαστικού πόλου των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων ανατροπής της νεοταξικής βαρβαρότητας.

Υπογράμμισε, δε, ότι το ΔΗΚΚΙ συνεργάζεται με το ΚΚΕ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και την Πρωτοβουλία Αριστερών Πολιτών, προτάσσοντας τα σημεία που τους ενώνουν, για να εκφραστεί στο λαϊκό κίνημα και στην κάλπη η προοπτική της καθολικής αντίστασης και της αντεπίθεσης στην πολιτική του δικομματισμού, μήνυμα που μπορεί να ανορθώσει το αγωνιστικό φρόνημα στο λαό για την παραπέρα πορεία.

Ο Χ. Αρχοντής, εκπρόσωπος της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, σημείωσε ότι «η βαθιά ταξική πολιτική δεν μπορεί να βελτιωθεί με διαχειριστικές παρεμβάσεις», αλλά «μπορεί μόνο ν' ανατραπεί με τη δημιουργία ενός Μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, που θ' αποτελέσει το αντίπαλο δέος. Ενός μετώπου, που όχι μόνο θ' αντισταθεί στις επιβαλλόμενες πολιτικές και θα τις αναχαιτίσει, αλλά θα θέσει επιτακτικά το ζήτημα της επαναδημοσιοποίησης του χώρου και των λειτουργιών που έχουν ιδιωτικοποιηθεί. Στην κατεύθυνση ενός τέτοιου μετώπου, προχωράμε σε κεντρική πολιτική συνεργασία για τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές με το ΚΚΕ, με το οποίο συνεργαζόμαστε στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο νομό Λάρισας για 3η τετραετία και με το ΔΗΚΚΙ για 2η τετραετία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ