Τετάρτη 22 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα δώρα στους τραπεζίτες

Το ΚΚΕ καταψήφισε στη Βουλή σχετική οδηγία της ΕΕ

Σε μία περίοδο που οι τραπεζίτες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο προκλητικότητας έναντι των εργαζομένων, η κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη και του ΠΑΣΟΚ κύρωσε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή οδηγία της ΕΕ - η οποία διασφαλίζει ακόμα περισσότερο τα κέρδη των τραπεζιτών - που υποτίθεται αποσκοπεί στην «εξυγίανση» των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Καταψηφίζοντας την οδηγία με τίτλο «Εξυγίανση και εκκαθάριση των πιστωτικών ιδρυμάτων», ο εισηγητής του ΚΚΕ, Ν. Γκατζής, τόνισε κατ' αρχήν ότι ολοένα και περισσότερο η Βουλή μετατρέπεται σε πρωτοκολλητή αποφάσεων της ΕΕ. Με τη συγκεκριμένη οδηγία θεσπίζονται κανόνες υπέρ των μεγαλομετόχων των τραπεζών και διασφαλίζεται η προστασία των υπερκερδών τους, την ίδια στιγμή που αυτοί προκαλούν με τη στάση τους. Ο βουλευτής υπενθύμισε τη στάση των τραπεζιτών οι οποίοι - εξαπολύοντας γενικευμένη επίθεση κατά των εργαζομένων - έφτασαν στο σημείο να μη δέχονται την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας και να μην αναγνωρίζουν στην πράξη την ύπαρξη της ΟΤΟΕ. Στο ίδιο μήκος κύματος, τόνισε, και ο ΣΕΒ ο οποίος με τις προκλητικές προτάσεις του ζητάει και αυτός την κατάργηση των συμβάσεων και την καθήλωση των μισθών σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα.

Ο Ν. Γκατζής σχολιάζοντας τους κυβερνητικούς κομπασμούς για τη μείωση της ανεργίας, είπε ότι δεν υπήρξε καμία μείωση, αλλά αλχημεία των στοιχείων, λόγω του ότι μειώθηκε συνολικά η απασχόληση στη χώρα μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ