Τετάρτη 22 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Παραπλανητικά τεχνάσματα σύγχυσης

Συντήρηση της δικομματικής κοκορομαχίας, άσφαιρες βολές κατά του ΣΕΒ και εμπόριο της «παροχολογίας»

Με τη συντήρηση της δικομματικής κοκορομαχίας, τις εικονικές και άσφαιρες βολές κατά του ΣΕΒ και το εμπόριο ελπίδων μέσω «παροχολογίας», επιχειρεί η κυβέρνηση να δημιουργήσει επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς προκειμένου να προχωρήσει «ανενόχλητα» η υλοποίηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων.

Η κυβέρνηση δε χάνει ούτε στιγμή το στόχο, που είναι η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και η ενίσχυση των μονοπωλίων, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα μέσα προκειμένου να περιορίσει τις «κοινωνικές αντιδράσεις» και το πολιτικό κόστος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποδίδει μεγάλη σημασία στην επίτευξη συμφωνίας μεταξύ ΓΣΕΕ και εργοδοτών για τη συλλογική σύμβαση εργασίας. Κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονται σχεδόν βέβαια ότι «οι κοινωνικοί εταίροι στο τέλος θα τα βρουν», εξέλιξη που, όπως προσδοκούν, θα εξασφαλίσει την «κοινωνική ειρήνη» για το επόμενο διάστημα. «Θα υπάρξει μια απόφαση η οποία θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές, μακριά από ακραίες θέσεις ή προτάσεις που βρίσκονται μακριά από την πραγματικότητα», προεξόφλησε χτες ο Σ. Τσιτουρίδης, επαναλαμβάνοντας τις αστείες «υποδείξεις» προς τον ΣΕΒ. «Υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν μπορούν να κάνουν καμία θυσία πλέον, ό,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν, υπάρχουν πλευρές που έχουν κέρδη και πρέπει να συνεισφέρουν στην εποχή αυτή», είπε μιλώντας στη ΝΕΤ.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση συνεχίζει την «αποκάλυψη» του Γ. Παπανδρέου για την πρόταση περί ανασφάλιστης εργασίας που είχε κάνει προεκλογικά από το Λαύριο, αποκρύβοντας βέβαια ότι στη «γραμμή» αυτή κινήθηκε και η ίδια τα δύο προηγούμενα χρόνια, είτε με την κατάργηση της μονιμότητας για τους νεοεισερχόμενους στις ΔΕΚΟ είτε με το νόμο για την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και το 8ωρο-«λάστιχο». Προφανής στόχος της κυβέρνησης είναι να συγκρατήσει τις διαρροές δυσαρεστημένων λαϊκών στρωμάτων προς το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο χρεώνει «ακραίες αντικοινωνικές θέσεις» και ταυτίζει τις θέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με αυτές του προέδρου του ΣΕΒ...

Ο Θ. Ρουσόπουλος επανήλθε χτες κατηγορώντας τον Γ. Παπανδρέου για παραπλάνηση γιατί, όπως είπε, απέκρυψε ότι η θέση που είχε εκφράσει στο Λαύριο προέβλεπε ότι δε θα επιβαρυνόταν ούτε το κράτος με τα ασφάλιστρα για τους νέους άνεργους. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η φράση που είχε πει τότε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αποσιωπάται τώρα είναι ότι «όλα αυτά θα γίνουν χωρίς οι επιχειρήσεις ή οι νέοι να υποχρεώνονται να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές. Με αυτό τον τρόπο δε θα επιβαρύνονται οι γονείς, οι επιχειρήσεις, δε θα επιβαρύνεται το κράτος, δεν επιβαρύνεται το ασφαλιστικό μας σύστημα». Ταυτόχρονα, ο Θ. Ρουσόπουλος επέκρινε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τις «κραυγές του λαϊκισμού και τα προσκλητήρια οξύτητας και πόλωσης».

Σε ό,τι αφορά στο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του νόμου για τις ΔΕΚΟ απέκρουσε ότι υπάρχουν διαφορετικές θέσεις μεταξύ των υπουργών (Αλογοσκούφης, Λιάπης), και επανέλαβε ότι «ο στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και προχωράμε βάσει του προγράμματος που προβλέπει ο νόμος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ