Τετάρτη 22 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Συνενόχους αναζητά ο υπουργός

Στιγμιότυπο απ' τη συνάντηση των υποψήφιων δημάρχων με τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής
Στιγμιότυπο απ' τη συνάντηση των υποψήφιων δημάρχων με τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής
Τη συνενοχή των κατοίκων της Δυτικής Αττικής στη διάλυση του Γενικού Νοσοκομείου της περιοχής, που εξυπηρετεί τα λαϊκά στρώματα, ώστε να επανδρώσει - όπως υποσχέθηκε - το «Αττικόν» Νοσοκομείο, επιχειρεί ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ετσι, χτες, συγκάλεσε σύσκεψη με τους δημάρχους της περιοχής, στην οποία συζητήθηκε το θέμα της ενσωμάτωσης του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής στο «Αττικόν», όπως προανήγγειλε προχτές ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στη ΝΕΤ. Από όσα λέχθηκαν μετά τη συνάντηση προκύπτει ότι ήδη η κυβέρνηση έχει βρει άκρη για «να ξηλώσει το πουλόβερ» κι αυτή δεν είναι άλλη από την επί της ουσίας συναίνεση των δημάρχων τους οποίους είχε καλέσει, γεγονός που θέτει σε συναγερμό τις λαϊκές αγωνιστικές δυνάμεις στην περιοχή.

Στη σύσκεψη, που έγινε χτες υπό τον υπουργό Υγείας, πήραν μέρος ο υφυπουργός Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος και οι δήμαρχοι Χαϊδαρίου, Κυριάκος Ντηνιακός, Αγίας Βαρβάρας, Λάμπρος Μίχος, Αιγάλεω, Δημήτρης Καλογερόπουλος, και Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των παριστάμενων δημάρχων, όταν τέθηκε στη συζήτηση το θέμα της μεταφοράς και της συγχώνευσης του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής με το «Αττικόν», η απάντηση του υπουργού Υγείας ήταν πως απλά θέλει να πάρει τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών και να το συζητήσουν ξανά...

Οι δήμαρχοι Χαϊδαρίου και Αιγάλεω σημείωναν ότι έθεσαν ως θέμα την άμεση ολοκληρωμένη λειτουργία του «Αττικού» Νοσοκομείου και πρόσθεταν ότι σε περίπτωση μετασχηματισμού του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής να γίνει ...παιδιατρικό νοσοκομείο, όπως ήταν παλιότερη απόφαση των ηγεσιών των τεσσάρων δήμων. Την απόφαση της μετατροπής σε παιδιατρικό είπε ότι δε γνώριζε ο νυν δήμαρχος Αιγάλεω, Δ. Καλογερόπουλος, γιατί πάρθηκε επί δημαρχίας του προκατόχου του, Γιάννη Μυστακόπουλου. Οι δήμαρχοι έλεγαν ότι το θέμα με τις προτάσεις του υπουργού θα έρθει για συζήτηση στα Δημοτικά Συμβούλια για να παρθούν νέες αποφάσεις.

Αποδεικνύεται δηλαδή ότι η έλλειψη ξεκάθαρης θέσης ή η με υπολογισμούς στάση ανάλογα με το δήμο καταλήγουν στην πράξη στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής, γεγονός που πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου και στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Για την πλήρη λειτουργία του «Αττικού» Νοσοκομείου χρειάζεται η άμεση πρόσληψη ακόμα 1.100 εργαζομένων. Αυτή τη στιγμή υπηρετούν 500 εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα να λειτουργεί μόνο το 45% απ' τις 745 ολοκαίνουριες κλίνες.

Αντί για τη διάθεση των απαραίτητων κονδυλίων ο Δημήτρης Αβραμόπουλος διατυμπανίζει τις τελευταίες μέρες ότι η Υγεία δε χρειάζεται περισσότερα λεφτά και ότι μέσα απ' το λεγόμενο νοικοκύρεμά της θα εξοικονομήσει 20%, που είναι υπερεπαρκή για να έχουν τα νοσοκομεία το απαραίτητο προσωπικό και για να ανοίξουν οι κλειστές μονάδες! Στην πράξη όμως αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση αυτά θα τα επιχειρήσει με τη διάλυση πολύτιμων μονάδων, όπως το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής.

Περιοδεία με αγωνιστικό προσκλητήριο

Χτες έκαναν περιοδεία στο Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής οι υποψήφιοι δήμαρχοι Παναγιώτης Σοφός, επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Αγωνιστικής Συμπαράταξης Περιστερίου», Αντώνης Καλούμενος, επικεφαλής της «Δημοκρατικής Συνεργασίας» στην Αγία Βαρβάρα, Μιχάλης Σελέκος, επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Χαϊδαρίου», Γιώτης Σαντζαρίδης, επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης Αιγάλεω», και η Λέττα Μεθωνιού, αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι κάλεσαν τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση και κινητοποίηση, μαζί με τους κατοίκους της περιοχής και τους αγωνιστές εκπροσώπους τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να μην περάσουν τα σχέδια για τη συγχώνευση και τη συρρίκνωση του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» με το «Αττικόν», για να αναπτυχθούν και να λειτουργήσουν πλήρως και τα δύο νοσοκομεία με προσλήψεις προσωπικού και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Οπως υπογράμμισαν, είναι συνειδητή επιλογή των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων η υποβάθμιση και η ελλιπής στελέχωση του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής και του «Αττικού», την ώρα που ενισχύονται με κάθε τρόπο οι επενδύσεις του ιδιωτικού επιχειρηματικού κεφαλαίου στον ευαίσθητο αυτό τομέα. «Τα σενάρια που ακούγονται ότι μετά τη συγχώνευση με το "Αττικόν" θα γίνει εδώ Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, είναι για να χρυσώσουν το χάπι της διάλυσης του νοσοκομείου», υπογράμμισε ο Μιχ. Σελέκος. Ενώ οι Π. Σοφός, Γ. Σαντζαρίδης και Αντ. Καλούμενος τόνισαν ότι «είναι υποχρέωση των φορέων και των δήμων της περιοχής να παλέψουν για την υπεράσπιση του νοσοκομείου». Αλλά και η Λ. Μεθωνιού επισήμανε τις ευθύνες της πλειοψηφίας της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ, που βάζει πλάτη για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική στην Υγεία.

Απ' την πλευρά τους οι εργαζόμενοι δήλωσαν αποφασισμένοι να αντισταθούν σε αυτά τα σχέδια και υπογράμμισαν ότι έστω και χωρίς όλο το απαραίτητο προσωπικό και τον εξοπλισμό το νοσοκομείο έχει κάλυψη κλινών 80%. Στα εξωτερικά ιατρεία του εξετάζονται 100.000 ασθενείς το χρόνο, ενώ μεταξύ άλλων διαθέτει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού αλλά και τη μοναδική στη Δυτική Αθήνα Μονάδα Εμφραγμάτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο λαός της Δυτικής Αθήνας έχει κάθε λόγο και συμφέρον να στηρίξει το ΚΚΕ(2023-02-22 00:00:00.0)
Διαδηλώνουν για την υπεράσπιση της Υγείας του λαού της Δυτικής Αθήνας(2019-03-16 00:00:00.0)
Στις 17 Μάρτη η διαδήλωση για την Υγεία(2019-03-02 00:00:00.0)
Πλήγμα για κατοίκους και εργαζόμενους η κατάργησή του(2013-08-09 00:00:00.0)
Αγωνιστική δράση για τα προβλήματα στην Υγεία(2012-10-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ