Τετάρτη 22 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ούτε καν φραστικά

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, την προηγούμενη Πέμπτη απαίτησε, ανάμεσα στα άλλα, οι εργοδότες να έχουν το δικαίωμα να προχωρούν σε «ευέλικτες» απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις και αιτιολογία, τάχτηκε υπέρ του «γαλλικού μοντέλου» και εκθείασε την προεκλογική πρόταση του Γ. Παπανδρέου για 4χρονη ανασφάλιστη εργασία.

Από την προηγούμενη Πέμπτη μέχρι και χτες ο Γ. Παπανδρέου πραγματοποίησε δυο κεντρικές ομιλίες στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, μίλησε σε συγκέντρωση στο Αγρίνιο και τοποθετήθηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά ούτε μια φορά δεν εξέφρασε τη διαφωνία του με τις προτάσεις του ΣΕΒ, επιλέγοντας γενικά και αόριστα να υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ τάσσεται κατά της «φτηνής εργασίας»...

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, δεν τόλμησε ούτε φραστικά να εναντιωθεί στις απαιτήσεις των μεγαλοβιομηχάνων. Πώς θα μπορούσε, άλλωστε, όταν ο ίδιος - αναφερόμενος ειδικά στους νέους ανθρώπους - έχει προτείνει την επέκταση της «μερικής» και «προσωρινής» απασχόλησης και τη «μαύρη» εργασία, συνδράμοντας στην προώθηση της πολιτικής που θα εξασφαλίσει φτηνά νεανικά εργατικά χέρια στο μεγάλο κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ