Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΓΑΛΕΩ
Αγωνιστική δράση για τα προβλήματα στην Υγεία

Από παλιότερη κινητοποίηση Λαϊκής Επιτροπής στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Από παλιότερη κινητοποίηση Λαϊκής Επιτροπής στη Θεσσαλονίκη
Σύσκεψη με αφορμή την κατάσταση στον τομέα της Υγείας πραγματοποίησε προχτές, Δευτέρα, η Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω. Στη σύσκεψη, που έγινε, ενόψει και του συλλαλητηρίου την Τρίτη 23/10 που διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή με τη στήριξη του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, αποφασίστηκαν δυναμικές κινητοποιήσεις σε εργασιακούς χώρους, σε υπηρεσίες του δήμου, σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της περιοχής, με σκοπό να ενημερώσουν τους εργαζόμενους. Σε αυτήν την κατεύθυνση, την Παρασκευή 12/10 στις 10 π.μ., θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο νοσοκομείο «Η Αγία Βαρβάρα», συνάντηση με το σωματείο εργαζομένων και τους εργαζόμενους στα τμήματα.

«Το όποιο αδύναμο δημόσιο σύστημα Υγείας υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια σήμερα κυριολεκτικά εξαρθρώνεται», τόνισε στην εισηγητική του ομιλία ο Γιώτης Σαντζαρίδης, εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής. Μίλησε για το νοσοκομείο «Η Αγία Βαρβάρα» και τις μετακινήσεις 30 νοσηλευτών - επισκεπτών Υγείας στο «Αττικόν», με αποτέλεσμα να κλείσει το τμήμα εμβολιασμών που εξυπηρετούσε χιλιάδες λαϊκές οικογένειες στην περιοχή. Αναφέρθηκε στις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο ΙΚΑ Αιγάλεω και στις αποσπασματικές προσλήψεις εργαζομένων με ορισμένου χρόνου συμβάσεις, καθώς και στο κέντρο πρόληψης «Αρηξις», το οποίο λειτουργεί με απλήρωτους τους εργαζόμενους από 4-7 μήνες ο καθένας. Ταυτόχρονα, ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες των δημοτικών συμβουλίων Αγίας Βαρβάρας - Αιγάλεω - Χαϊδαρίου που στήριξαν τις επιλογές των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ. και της συγκυβέρνησης και συνέβαλαν στην απαξίωση υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση ιδιωτών μεγάλου κεφαλαίου.

Ο Ηλίας Σιώρας, εκ μέρους του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, αναφέρθηκε στις εγκληματικές περικοπές των κοινωνικών δαπανών στην Υγεία που έχουν οδηγήσει τον ΕΟΠΥΥ σε αδιέξοδο, αφού χρωστά εκατομμύρια σε νοσοκομεία - Ταμεία, στα συνολικά μέτρα που οδηγούν στη μείωση της εργατικής δύναμης με αποτέλεσμα να βαθαίνει η εκμετάλλευση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Οπως είπε, ο βαθμός εκμετάλλευσης δε δυναμώνει μόνο με τη μείωση των μισθών αλλά και με τις τεράστιες περικοπές σε όλους τους τομείς της ζωής του λαού και πρόσθεσε: «Το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας παλεύει και διεκδικεί ένα σύστημα Υγείας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν για όλους όπου μοναδική προϋπόθεση για να περάσει ένας εργαζόμενος την πύλη των νοσοκομείων θα είναι η ασθένειά του».

Με παρεμβάσεις τους, η Αλέκα Μπλάνα, μέλος στο σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα», αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις στο νοσοκομείο που έχουν σαν αποτέλεσμα τη συρρίκνωση δομών που είναι απαραίτητες για τους χιλιάδες κατοίκους από την περιοχή και τους όμορους δήμους. Ο Κυριάκος Φωτόπουλος, πρόεδρος στο συνδικάτου Οικοδόμων αναφέρθηκε στους εκατοντάδες ανέργους που δεν έχουν να πληρώσουν από την τσέπη τους γιατρούς, φάρμακα εμβόλια που είναι απαραίτητα για την υγεία των παιδιών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ