Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Εκχώρηση λογιστηρίων σε ιδιώτες

Με την εκχώρηση του λογιστικού ελέγχου σε ιδιώτες, όταν δεν επαρκεί το προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων, συνοδεύεται η προσήλωση του υπουργείου Υγείας στις δεσμεύσεις του μνημονίου.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου με θέμα «Αποτελεσματική διαχείριση των οικονομικών πόρων των δημόσιων μονάδων Υγείας» οι «υφιστάμενες οικονομικές συνθήκες, η ασκούμενη αυστηρή δημοσιονομική πολιτική και πειθαρχία, καθώς και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από την τήρηση του μνημονίου, επιβάλλουν τον εξορθολογισμό και την εξοικονόμηση των κρίσιμων πόρων που διατίθενται για τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας. Κάνουν, κατά τον υπουργό επιτακτικότερη την αναγκαιότητα ενός αποτελεσματικού και βιώσιμου συστήματος Υγείας, με την επίτευξη της μείωσης του κόστους λειτουργίας και της καλύτερης διαχείρισης των οικονομικών πόρων των δημόσιων μονάδων Υγείας».

Στα πλαίσια αυτά τα στελέχη των νοσοκομείων καλούνται να εφαρμόσουν το διπλογραφικό σύστημα και άλλες δραστηριότητες απεικόνισης των εσόδων-εξόδων στα πλαίσια των εγκεκριμένων κονδυλίων. Και στην περίπτωση που οι δημόσιες μονάδες Υγείας δεν έχουν το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό, παρέχεται η δυνατότητα ανάθεσης σε εξωτερικούς αναδόχους για την υποστήριξη των παραπάνω εργασιών. Δηλαδή η αυστηρή πειθαρχία στις επιταγές του μνημονίου συνοδεύεται με εκχώρηση τομέων των δημόσιων νοσοκομείων (!) για να επιτευχθούν οι στόχοι και πάλι του μνημονίου!!

Μάλιστα υπάρχει και διατίμηση για την εκχώρηση των λογιστηρίων: Τα νοσοκομεία μέχρι 250 κλίνες θα διαθέσουν μέχρι 30.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Τα νοσοκομεία με 251- 450 κλίνες, 50.000 ευρώ και τα νοσοκομεία από 451 κλίνες και άνω, μπορούν να διαθέσουν ποσό ύψους 70.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ