Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει τρομοκρατία στα μεγάλα ξενοδοχεία

Την εργοδοτική τρομοκρατία στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας για την επιβολή ακόμη πιο ληστρικών όρων εκμετάλλευσης των εργαζομένων καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ.

«Στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας, σημειώνεται, η τρομοκρατία ήταν και είναι καθημερινότητα για την πλειοψηφία των εργαζομένων. Με απειλές και απολύσεις, οι ξενοδόχοι προσπάθησαν να τελειώσουν μια και καλή με τα δικαιώματα που έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι».

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καταγγέλλει πως στο ξενοδοχείο «Παλαιοκαστρίτσα» η εργοδοσία προσπαθεί να ξεμπερδέψει με εργαζόμενους που δουλεύουν 15 και 20 χρόνια. Προχώρησε σε 6 απολύσεις για να κάμψει την οργανωμένη αντίσταση των εργαζομένων απέναντι στις μειώσεις μισθών. Με άθλιες πρακτικές προσπαθεί να υπονομεύσει το σκληρό αγώνα των εργαζομένων, ώστε να σκύψουν το κεφάλι και να δεχτούν αδιαμαρτύρητα τις απολύσεις των συναδέλφων τους. Τελευταία πράξη της επίθεσης οι αναγκαστικές άδειες για τους εργαζόμενους που αντιδρούν. «Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζει η καταγγελία, έντονη ήταν η επίθεση που δέχτηκε η Μάζη Ελένη, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας».

Καλεί τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν την κατάσταση. Μέσα από το σωματείο τους, μέσα από το ΠΑΜΕ να δώσουν τη μάχη της ζωής και του αγώνα. Να σπάσουν το φόβο και την τρομοκρατία σε κάθε χώρο δουλειάς. Να παλέψουν για όσα τους ανήκουν και τους τα κλέβουν, διεκδικώντας να γίνουν ιδιοκτήτες στον πλούτο που παράγουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ