Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Παρέμβαση για την Εργατική Εστία

Καλεί σε σύσκεψη μεθαύριο στις 6.30 μ.μ.

Στις σοβαρές επιπτώσεις που βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι από τη διάλυση του ΟΕΚ τον περασμένο Φλεβάρη, όπως και της Εργατικής Εστίας, από την τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, αναφέρθηκαν, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ) και του Συνδικάτου Οικοδόμων του νομού.

Οπως σημείωσε ο Τ. Τσιαπλές, πρόεδρος του ΕΚΛ, αυτή η κυβερνητική απόφαση, ανάμεσα στα άλλα, είχε ως αποτέλεσμα:

-- Να σταματήσει η επιδότηση ενοικίου που έπαιρναν χιλιάδες δικαιούχοι και μάλιστα σε μια περίοδο που η ανεργία και η μείωση των μισθών τσακίζουν κόκαλα.

-- Να σταματήσει η ανέγερση νέων εργατικών κατοικιών, ενώ καρκινοβατούν όσες ήταν υπό κατασκευή.

-- Να είναι στον «αέρα» χιλιάδες δικαιούχοι που πήραν επιδοτούμενο στεγαστικό δάνειο, ή εκκρεμούσε αίτησή τους για χορήγησή τους από τον ΟΕΚ, ενώ με τη λήξη της θητείας της προσωρινής ενιαίας Διοικούσας Επιτροπής ΟΕΚ - ΟΕΕ πρόσφατα, δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετηθεί κανένας δικαιούχος.

Παρ' όλα αυτά, επισήμανε, η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ συνεχίζει να παρακρατά τις εισφορές των εργαζομένων υπέρ του ΟΕΚ, όπως και υπέρ της Εργατικής Εστίας, ενώ για τους εργοδότες ανακοίνωσε ότι θα σταματήσουν να καταβάλλουν τις σχετικές εισφορές.

Σοβαρό θέμα υπάρχει και με τα μεγάλα αποθεματικά του ΟΕΚ, αλλά και της Εργατικής Εστίας, όπως και τα μεγάλα περιουσιακά στοιχεία τους (κτίρια, οικόπεδα, κ.λπ.), που κανείς από την κυβέρνηση δεν ενημερώνει τι απέγιναν.

Σύσκεψη την Παρασκευή

Το ΕΚΛ - είπε ο Τ. Τσιαπλές - αξιώνει από την κυβέρνηση τη συνέχιση όλων των προγραμμάτων που είχε ο ΟΕΚ, με προτεραιότητα την κατασκευή νέων εργατικών κατοικιών, την επιδότηση ενοικίου και των στεγαστικών δανείων και καλεί όσους δικαιούχους έκαναν αίτηση για επιδότηση ενοικίου και απορρίφθηκε, να έλθουν στη σύσκεψη που οργανώνει την Παρασκευή 12 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ., στην ισόγεια αίθουσά του.

Επίσης, ζητάει την άμεση παράδοση των οριστικών παραχωρητηρίων στους 685 δικαιούχους των Εργατικών Κατοικιών «Μελίνα Μερκούρη» στη Γιάννουλη και την αύξηση των δόσεων πληρωμής των σπιτιών από τις 240 στις 360 μηνιαίες δόσεις. Για δε τους άνεργους, να «παγώσουν» οι οφειλές για όσο χρόνο παραμένουν άνεργοι.

Ο Γ. Μπλέκος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, ανέφερε ότι από τις 1.503 αιτήσεις που έγιναν στο Νομό Λάρισας για επιδότηση ενοικίου, εγκρίθηκαν μόνο 541 (ποσοστό 36%), με πρωτοφανείς δικαιολογίες για το «πετσόκομμα» (π.χ., έλειπε ο κωδικός από το εκκαθαριστικό, έλειπε ο λογαριασμός της ΔΕΗ κ.ά.), ενώ από τους «κομμένους» μόνο 200 είχαν δικαίωμα ένστασης - στους υπόλοιπους απαγορεύθηκε - αλλά οι ενστάσεις τους απορρίφθηκαν όλες ως «μη σύννομες»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ