Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επίδαυρος θεάτρου και μουσικής

Τα φετινά Επιδαύρια θα περιλάβουν οκτώ παραγωγές και συμπαραγωγές, ενώ το Μουσείο των Επιδαυρίων θα εμπλουτιστεί με νέες δωρεές ενδυματολόγων, όπως ανακοίνωσε χτες ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Περικλής Κούκος. Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στην «καλή συνεργασία» με το Εθνικό Θέατρο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η σκηνοθετική παρουσία του Πίτερ Χολ στα Επιδαύρια του 2004, με μια παράσταση που θα αρχίζει τα χαράματα, όπως ονειρεύεται ο κορυφαίος Αγγλος σκηνοθέτης.

Τα φετινά Επιδαύρια θα αρχίσουν στις 4/7 με τον «Οιδίποδα επί Κολωνώ» του Σοφοκλή από το «Θέατρο Τέχνης» (ο Γιάννης Βόγλης στον ομώνυμο ρόλο). Σημαντική είναι η επανεμφάνιση της Αννας Συνοδινού, με την ευριπίδεια «Εκάβη».

Την «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη, θα παρουσιάσει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, με την Καριοφυλλιά Καραμπέτη. Οι Πέτρος Φιλιππίδης και Γιάννης Βούρος θα παίξουν στις αριστοφανικές «Θεσμοφοριάζουσες», από το «Διαδρομή», σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου.

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου θα παρουσιάσει τους «Επιτρέποντες» του Μενάνδρου, σε σκηνοθεσία Εύη Γαβριηλίδη. Το Εθνικό θέατρο τη «Μήδεια», σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού (με την Ταμίλα Κουλίεβα) και τον «Ιωνα» του Ευριπίδη. Τα Επιδαύρια θα κλείσουν με τους αριστοφανικούς «Βατράχους» από το ΚΘΒΕ, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη.

Στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, θα γίνει ο μουσικός Ιούλης, αρχίζοντας με την «Καμεράτα» σε έργα του Μότσαρτ, ενώ με την πανσέληνο του Ιούλη, η πιανίστα Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου θα ερμηνεύσει τα «Νυχτερινά», σε μουσική των Σοπέν, Ντεμπισί, Σούμαν και Σκριάμπιν.

Θα πραγματοποιηθεί μια βραδιά με μουσική για το αρχαίο δράμα, με έργα Ελλήνων συνθετών, μεταξύ των οποίων η μουσική της Κατίνας Παξινού για τον «Οιδίποδα» του Σοφοκλή και έργα των Χατζιδάκι, Κουρουπού, Μικρούτσικου, Λεοντή, Τσαγκάρη. Ο μουσικός Ιούλης θα κλείσει με την Ελευθερία Αρβανιτάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ