Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συλλαλητήριο για την Παιδεία στις 28 Φλεβάρη

Με πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 28 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, πορεία στο Υπουργείο Παιδείας, τη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ, αποφάσισαν να υποδεχτούν τη Σύνοδο των υπουργών Παιδείας φορείς της εκπαίδευσης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχτές το βράδυ. Στη σύσκεψη κάλεσαν οι ΕΛΜΕ και διδασκαλικοί σύλλογοι του Λεκανοπεδίου που έχουν αναλάβει πρωτοβουλία συντονισμού και στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν το συντονιστικό των 26 φοιτητικών συλλόγων, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων, οι Ομοσπονδίες Γονέων Αθήνας και Πειραιά, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών και άλλοι Φοιτητικοί Σύλλογοι.

Οι παραπάνω φορείς κατέληξαν στην ανάγκη κοινής δράσης για τη διεκδίκηση δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες, ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές επιλογές, τη λιτότητα και τον επελαύνοντα αυταρχισμό στην εκπαίδευση. Επίσης απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή στις παλλαικές συγκεντρώσεις που γίνονται την 1η Μάρτη.

Στο μεταξύ, στην απόφαση για τρίωρη στάση εργασίας στις 28 Φλεβάρη κατέληξε στη χτεσινή συνεδρίασή του το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Συγκέντρωση - διαδήλωση και την 1η Μάρτη

Ταυτόχρονα αγωνιστική υποδοχή επιφυλάσσουν στους υπουργούς Παιδείας της ΕΕ, εργατικά σωματεία και φορείς του λαϊκού κινήματος, η Κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», μαθητές και φοιτητές και το Σάββατο 1 Μάρτη στις 12.00 το μεσημέρι στα Προπύλαια, που διαδηλώνουν ενάντια στους σχεδιασμούς υποταγής της εκπαίδευσης στις ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ