Σάββατο 8 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για την Παιδεία

Στις 28 Φλεβάρη στα Προπύλαια και παλλαϊκό την 1η Μάρτη

Σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο καταδίκης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης καλούν συλλογικοί φορείς εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών και γονέων του Λεκανοπεδίου Αττικής, με σκοπό την αυτοτελή παρέμβαση των χώρων της Εκπαίδευσης στην αγωνιστική «υποδοχή» των υπουργών Παιδείας της ΕΕ που πραγματοποιούν άτυπη Σύνοδο στην Αθήνα στις 1-2 Μάρτη.

Το αγωνιστικό ραντεβού έχει οριστεί για την παραμονή της Συνόδου υπουργών, την Παρασκευή 28 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, με πορεία προς το υπουργείο Παιδείας, τη Βουλή και τα Γραφεία της ΕΕ. Την ίδια μέρα, με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων και συλλογικών οργάνων, θα πραγματοποιηθεί γενική απεργία στους χώρους της Εκπαίδευσης, θα κλείσουν σχολεία και σχολές για να υπογραμμιστεί η αντίθεση στην προώθηση των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων.

Τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου αποφάσισαν οι φορείς που συμμετείχαν σε σύσκεψη την Τετάρτη 5 Φλεβάρη. Πρόκειται για τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Λεκανοπεδίου, Φοιτητικούς και Σπουδαστικούς Συλλόγους, Γεν. Συνελεύσεις Αθήνας, Συντονιστικό 26 Φοιτητικών Συλλόγων, Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών, Ομοσπονδίες Γονέων Αθήνας και Πειραιά, Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), Πανελλήνια Ενωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών (ΠΕΑΕ), Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ).

Οι παραπάνω καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές, τους σπουδαστές, τους μαθητές και τους εργαζόμενους σε μαχητική μαζική συμμετοχή στις μεγάλες παλλαϊκές συγκεντρώσεις και πορείες που οργανώνονται την 1η Μάρτη, ημέρα έναρξης της Συνόδου των υπουργών Παιδείας της ΕΕ, καθώς και στις εκδηλώσεις στις 2 Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ