Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φεστιβάλ κρουστών

«Κρόταλα»
«Κρόταλα»
Στους ρυθμούς των κρουστών συντονίζονται για δέκα βραδιές οι «Φωνές» (Αρτέμωνος 9, Ν. Κόσμος, τηλ. 210.9230.770), όπου από τις 21/2-2/3 θα πραγματοποιηθεί το «5ο Φεστιβάλ Κρουστών». Ρυθμοί της Αφρικής, της Μεσογείου και της Ινδίας, με κρουστά και τύμπανα που βαδίζουν στους δρόμους της παράδοσης και του αυτοσχεδιασμού, θα πλημμυρίσουν τις «Φωνές».

Η αρχή θα γίνει με τα «Κρουστά της Τάκη» (21/2), σ' ένα πρόγραμμα όπου η δύναμη των αφρικανικών και ανατολικών κρουστών (djembe, doom doom, dardouka) συναντάται με γκάιντες, φωνές και χορό. Ακολουθεί (22 - 23/2) το σύνολο κρουστών «Κρόταλα». Οι Βαγγέλης Καρίπης, Πέτρος Κούρτης και Ανδρέας Παπάς εξερευνούν τρόπους, δρόμους και ρυθμούς της Ανατολής, των Βαλκανίων και της Δύσης.

Συνθέσεις, αυτοσχεδιασμοί, διηγήσεις, κρουστολογίες, παρωδίες δήθεν σεμιναρίων, σε ένα πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, στις 24/2 από τον Σόλη Μπαρκή. Στις 25/2 οι πρωτοπόροι κρουστοί Νίκος Τουλιάτος και Αλέκος Χρηστίδης θα προσφέρουν ένα ρεσιτάλ δεξιοτεχνικού αυτοσχεδιασμού.

Ακολουθούν: στις 26/2 ο Μιχάλης Κλαπάκης και «Τα Δάχτυλα της Εκάτης», σε μια «συνομιλία» του γκρουπ με την τζαζ και την παραδοσιακή μουσική. Στις 27/2 η βραδιά - συνεύρεση συμμετασχόντων στο φεστιβάλ αλλά και όσων κρουστών το επιθυμούν (είσοδος ελεύθερη). Στις 28/2 και 1/3 ο Ινδός δεξιοτέχνης των tablas, Shankar Lal, σε κλασικά κομμάτια για σόλο tablas και αυτοσχεδιασμούς, με τους Μάρκο Δαμιανό (σιτάρ, ινδικό φλάουτο), Τάκη Μπαρμπέρη (κιθάρα) και Βασίλη Σαλτίκη (σαξόφωνο). Στις 2/3 ο Βασίλης Βασιλάτος, σε μια «παράσταση» μουσικών που αφηγούνται ιστορίες για κρουστά. Εναρξη προγραμμάτων: 10.30 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ