Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
«Αναβάθμιση» προς όφελος ιδιωτικών επιχειρήσεων

Και διευκολύνσεις για ανάπτυξη ιδιωτικών επιχειρήσεων προβλέπει το σχέδιο «αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης των Ολυμπιακών πυλών», που ανακοίνωσε χτες η διοίκηση της «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ) ΑΕ». Αυτό προκύπτει από σχετικές δηλώσεις, που έκανε χτες στους δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑ, Τ. Χωμενίδης. Ας σημειωθεί, ότι στην ΕΤΑ έχουν περιέλθει με νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης εκτός από ολόκληρη τη δημόσια περιουσία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και οι συνοριακοί σταθμοί που δημιουργήθηκαν από τον Οργανισμό.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους σταθμούς - «πύλες εισόδου» - Ευζώνων, Προμαχώνα, Κήπων, Κακαβιάς και Νίκης. Οι σταθμοί αυτοί, σύμφωνα με το σχέδιο αναβάθμισης που ανακοινώθηκε, πρόκειται να κρατήσουν τα υπάρχοντα περιουσιακά στοιχεία και παράλληλα να αναμορφωθούν με βάση σχετικές μελέτες που συντάχθηκαν από εταιρία, η οποία ανέλαβε την κατάρτισή τους μετά από διαγωνισμό που διενεργήθηκε για το σκοπό αυτό. Το κόστος των έργων αναμόρφωσης των εν λόγω συνοριακών σταθμών θα ανέλθει συνολικά σε 6 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από την ΕΤΑ ΑΕ σε συνεργασία με αρμόδιους κρατικούς φορείς. Πρώτα θα ολοκληρωθούν τα έργα στους Ευζώνους το Σεπτέμβρη και θα ακολουθήσουν μέσα στο 2003 και οι υπόλοιπες Πύλες.

Οπως είπε ο Τ. Χωμενίδης, αφού γίνει χωροθέτηση των δημόσιων και μη λειτουργιών (οι δεύτερες περιλαμβάνουν πρατήρια καυσίμων, σούπερ μάρκετ, αποθήκες, ψυγεία κ.ά.), οι χώροι για τις μη δημόσιες λειτουργικές χρήσεις θα δοθούν σε ιδιώτες, οι οποίοι θα μπορούν να κατασκευάσουν και να εκμεταλλεύονται τις σχετικές εγκαταστάσεις, από τις οποίες θα χρηματοδοτείται η συντήρηση των δημόσιων κομματιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ